Cinci incendii și alte zeci de misiuni ale pompierilor botoșăneni, în primele două zile de Paște

Cinci incendii și alte zeci de misiuni ale pompierilor botoșăneni, în primele două zile de Paște

În perioada 19 – 20 aprilie a.c., respectiv în primele două zile de Paște, pompierii botoșăneni au desfășurat 33 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, dintre care cinci pentru lichidarea unor incendii.

Mai exact, s-a acționat pentru stingerea a cinci incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 25 persoane, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane în carantină).

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate sau asistate 25 persoane.

Cele cinci incendii s-au produs pe raza localităților Săveni, Ștefănești, Tocileni (comuna Stăuceni), Hulub (comuna Dângeni) și Plugari (județul Iași).

„Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, jar căzut din sistemul de încălzire și fumat în locuri nepermise”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 37 pompieri militari și voluntari.

„Valoarea pagubelor a fost estimată la circa 170.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de circa 700.000 de lei”, a informat Lupu.

ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
121

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
353

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
195

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...