Autorii distrugerilor şi profanărilor din Cimitirul Eternitatea au fost identificaţi şi reţinuţi!

Patru tinerei au comis toate acele distrugeri şi profanări din Cimitirul Eternitatea care au şocat întreg oraşul, dar mai ales pe cei care miercuri au mers să aprindă o lumânare la mormintele celor decedaţi. Toţi au stat "la discuţii" cu poliţiştii care investighează cazul.

Autorii distrugerilor şi profanărilor din Cimitirul Eternitatea au fost identificaţi şi reţinuţi!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Un adevărat maraton al informaţiilor, documentelor şi urmelor a însemnat, pentru poliţiştii însărcinaţi cu investigarea profanării şi distrugerilor din Cimitirul Eternitatea, ziua de miercuri şi cea de joi.

De miercuri dimineaţă până joi după-amiază, cei patru suspecţi, toţi din municipiul Botoşani, care în noaptea de marţi spre miercuri s-au distrat distrugând tot ce le-a ieşit în cale, pe aleile cimitirului, au ajuns în faţa poliţiştilor. Primul - chiar în noaptea de miercuri spre joi, iar după audieri, a fost reţinut pentru 24 de ore. Joi a fost prezentat procurorului de caz care a decis plasarea lui sub control judiciar.

Următorii doi, un tânăr de 19 ani şi un altul de 25 de ani, au ajuns "la pachet" sub ochii anchetatorilor şi joi după-amiază li se pregăteau documentele pentru reţinere în arestul IPJ pentru 24 de ore. Între timp, şi ultimul dintre suspecţi, care fusese identificat, a fost adus la Poliţie şi cel mai probabil va urma acelaşi drum parcurs de colegii săi, către arestul IPJ.

Poliţiştii se aşteaptă ca varianta primului tânăr prins, aceea că nu-şi aminteşte nimic din ce s-a întâmplat marţi noapte să fie adoptată şi de ceilalţi trei, fiind cea mai simplă explicaţie pe care o pot da. Deocamdată nu se cunoaşte dacă cei patru erau băuţi sau sub influenţa substanţelor cu efect psihotrop, dar ancheta va stabili şi acest lucru.

Între timp, blocurile de piatră din sectorul sovietic al Cimitirului Eternitatea au fost ridicate la loc, iar mormintele sunt în reparaţii. 29 de monumente funerare, cu tot cu cruci şi obiectele de ornament de tipul felinarelor şi a vazelor pentru flori au fost distruse, iar cele 120 de blocuri de piatră au fost răsturnate, la fel de simetric pe cât erau amplasate.

Distrugerile au fost observate de angajaţii de la Administraţia Cimitirelor, care au ajuns miercuri dimineaţă, la ora 7:00 în cimitir şi au anunţat conducerea. Deşi iniţial s-a spus că astfel de acte de vandalism nu s-ar mai fi înregistrat în Cimitirul Eternitatea, aparţinătorii celor înhumaţi aici spun că au mai fost situaţii în care au găsit crucile de piatră rupte de pe socluri, crucile de lemn aruncate aiurea, iar stinghiile băncilor de lemn - de asemenea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
191

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
438

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
184

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...