Autorii distrugerilor şi profanărilor din Cimitirul Eternitatea au fost identificaţi şi reţinuţi!

Patru tinerei au comis toate acele distrugeri şi profanări din Cimitirul Eternitatea care au şocat întreg oraşul, dar mai ales pe cei care miercuri au mers să aprindă o lumânare la mormintele celor decedaţi. Toţi au stat "la discuţii" cu poliţiştii care investighează cazul.

Autorii distrugerilor şi profanărilor din Cimitirul Eternitatea au fost identificaţi şi reţinuţi!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Un adevărat maraton al informaţiilor, documentelor şi urmelor a însemnat, pentru poliţiştii însărcinaţi cu investigarea profanării şi distrugerilor din Cimitirul Eternitatea, ziua de miercuri şi cea de joi.

De miercuri dimineaţă până joi după-amiază, cei patru suspecţi, toţi din municipiul Botoşani, care în noaptea de marţi spre miercuri s-au distrat distrugând tot ce le-a ieşit în cale, pe aleile cimitirului, au ajuns în faţa poliţiştilor. Primul - chiar în noaptea de miercuri spre joi, iar după audieri, a fost reţinut pentru 24 de ore. Joi a fost prezentat procurorului de caz care a decis plasarea lui sub control judiciar.

Următorii doi, un tânăr de 19 ani şi un altul de 25 de ani, au ajuns "la pachet" sub ochii anchetatorilor şi joi după-amiază li se pregăteau documentele pentru reţinere în arestul IPJ pentru 24 de ore. Între timp, şi ultimul dintre suspecţi, care fusese identificat, a fost adus la Poliţie şi cel mai probabil va urma acelaşi drum parcurs de colegii săi, către arestul IPJ.

Poliţiştii se aşteaptă ca varianta primului tânăr prins, aceea că nu-şi aminteşte nimic din ce s-a întâmplat marţi noapte să fie adoptată şi de ceilalţi trei, fiind cea mai simplă explicaţie pe care o pot da. Deocamdată nu se cunoaşte dacă cei patru erau băuţi sau sub influenţa substanţelor cu efect psihotrop, dar ancheta va stabili şi acest lucru.

Între timp, blocurile de piatră din sectorul sovietic al Cimitirului Eternitatea au fost ridicate la loc, iar mormintele sunt în reparaţii. 29 de monumente funerare, cu tot cu cruci şi obiectele de ornament de tipul felinarelor şi a vazelor pentru flori au fost distruse, iar cele 120 de blocuri de piatră au fost răsturnate, la fel de simetric pe cât erau amplasate.

Distrugerile au fost observate de angajaţii de la Administraţia Cimitirelor, care au ajuns miercuri dimineaţă, la ora 7:00 în cimitir şi au anunţat conducerea. Deşi iniţial s-a spus că astfel de acte de vandalism nu s-ar mai fi înregistrat în Cimitirul Eternitatea, aparţinătorii celor înhumaţi aici spun că au mai fost situaţii în care au găsit crucile de piatră rupte de pe socluri, crucile de lemn aruncate aiurea, iar stinghiile băncilor de lemn - de asemenea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

astăzi, 14:55
444

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune d...

Un lanţ de supermarket-uri vrea să deschidă două noi magazine, în Botoşani

astăzi, 14:50
625

 Reprezentanţii reţelei de magazine Profi au făcut demersuri la Primărie în vederea obţinerii avizelor necesare pentru deschiderea a două spaţii comerciale noi pe strada Săvenilor ...

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
140

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...