Lapte fără adaos de lapte praf și baton din făină integrală pentru elevii din Botoșani

Lapte fără adaos de lapte praf și baton din făină integrală pentru elevii din Botoșani

Regulile pentru distribuirea produselor lactate și de panificație, destinate consumului în școli și grădinițe, sunt strict reglementate de legile în vigoare, scopul fiind în primul rând asigurarea unor alimentare care să contribuie la sănătatea beneficiarilor.

46.408 copii din județul Botoșani primesc, începând de luni, lapte, corn, biscuiți sau mere. Este vorba despre preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate cu program normal de 4 ore, dar şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular.

Astfel, pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se vor acorda următoarele produse:
-în zilele de luni, marți și miercuri ale săptămânii - 2 porții de lapte și o porție de produse lactate,
-în zilele de luni, marți și miercuri ale săptămânii – corn, 
-în zilele de joi și vineri ale săptămânii - biscuiți uscați și/sau covrigi uscați, 
-în zilele de joi și vineri ale săptămânii – mere. 

Pentru asigurarea diversităţii, merele vor fi însoţite de biscuiţi şi/sau covrigi uscaţi, iar  laptele şi produse lactate vor fi însoţită de corn şi/sau baton, informează reprezentanții Consiliului Judeţean Botoşani.

Legea impune ca laptele de consum să fie fără adaos de lapte praf, fără adaos de zahăr sau alți îndulcitori, precum și fără adaos de cacao. De asemenea, elevii pot primi produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf, adică iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana și alte sortimente de lapte fermentate sau acrite, fără adaos de zahăr sau alți îndulcitori, fără adaos de fructe, fără adaos de cacao.

În cazul produselor de panificație, producătorii și distribuitorii vor duce în școli doar corn sau baton din făină integrală fără adaos de zahăr sau îndulcitori și alți aditivi alimentari. De asemenea, sunt acceptați covrigii simpli sau biscuiții uscați, din făină integrală, fără adaos de zahăr, îndulcitori și alți aditivi alimentari.


Porția produselor de panificație, indiferent de tipul produsului, va avea 80 grame, iar pentru diversificare, făina integrală folosită la prepararea produselor de panificație poate conține amestecuri de semințe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in și/sau mac). Data-limită de consum a  acestor produse este de 48 de ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul regional "Moșteniri culturale", la Biblioteca Județeană

astăzi, 09:54
45

Joi, 21 februarie 2019, ora 12.00 la Filiala nr. 1 Primăverii a Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" va avea loc lansarea proiectului regional ,,Moșteniri culturale”...

UTIL: Ce trebuie să stii inainte de a face un RMN cerebral!

astăzi, 09:51
87

Imagistica prin rezonanta magnetica cerebrala reprezinta o investigatie nedureroasa si neinvaziva, care produce imagini detaliate ale creierului si trunchiului cerebral. Un dispozitiv special creeaza ...

Apelul FC Botoșani: Jucătorii merită un stadion plin pentru Play-off!

astăzi, 09:39
71

Aflați în fața celei mai mari performanțe din istoria clubului, accederea în premieră în play-off-ul Ligii I, jucătorii FC Botoșani fac apel la publicul local să vină î...