Evaluare Națională 2018, Botoșani: 185 de elevi au lipsit de la proba de matematică!

Evaluare Națională 2018, Botoșani: 185 de elevi au lipsit de la proba de matematică!

La nivelul județului Botoșani, 3945 de elevi s-au înscris pentru a susține cea de a doua probă a Evaluării Naționale, la matematică, examen care se desfășoară astăzi în toată țara.

Dintre cei 3945 de elevi înscriși, s-au prezentat în sălile de examinare 3763 de elevi, 185 lipsind de la proba de matematică. Astfel, procentul de prezență la a doua probă a Evaluării Naționale este de 95,31%. Amintim că de la prima probă, cea la limba și literatura română, au absentat 176 de elevi, procentul de prezență la nivelul județului fiind de 95,54%.

Evaluarea Națională continuă joi, 14 iunie, elevii care fac parte din minorităţile naţionale dau proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.
 
Subiectele au un nivel mediu de dificultate, iar timpul destinat rezolvării acestora este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a EN VIII, probele sunt monitorizate audio-video, iar cazurile de fraudă și tentativă de fraudă vor fi sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1 pentru lucrarea scrisă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
311

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
536

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
158

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...