Botoșani: "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie"

Ofiţerii de prevenire din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat la sediul Liceul de Artă "Ştefan Luchian" o serie de activităţi de informare anticorupţie cu tema "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie".

Botoșani: "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie"

În baza Protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, ce are ca obiect de activitate derularea unor activităţi preventiv-educative, au fost stabilite o serie de activităţi de prevenire ce vor fi derulate în parteneriat cu Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani  pe parcursul anului şcolar 2018 – 2019. 

Astfel, în perioada 28.01.2019  – 02.02.2019, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” celebrează 41 de ani de existenţă, ocazie cu care, la sediul unităţii de învăţământ, ofiţerii de prevenire ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat o serie de activităţi de informare anticorupţie cu tema "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie". La activităţi au participat elevii claselor a XI-a şi a XII-a şi cadre didactice. 

La activitate, le-au fost prezentate materiale educativ-preventive cu scopul promovării unui comportament integru și au fost organizate dezbateri pe diverse speţe privind corupţia. 
      
De asemenea, se va avea în vedere participarea S.J.A. Botoşani şi la alte  activităţi punctuale privind prevenirea corupţiei cu adresabilitate copiilor/elevilor/tinerilor şi societăţii civile în general, în scopul asigurării, transmiterii şi dobândirii de către aceştia a unor noţiuni specifice domeniului juridic.

Totodată, cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, a informat participanţii cu privire la posibilitatea utilizării Call Center anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă și la care pot fi sesizate fapte de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Comunicat
Serviciul Județean Anticorupție Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
1057

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
233

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1276

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...