Botoșani: "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie"

Ofiţerii de prevenire din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat la sediul Liceul de Artă "Ştefan Luchian" o serie de activităţi de informare anticorupţie cu tema "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie".

Botoșani: "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie"

În baza Protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, ce are ca obiect de activitate derularea unor activităţi preventiv-educative, au fost stabilite o serie de activităţi de prevenire ce vor fi derulate în parteneriat cu Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani  pe parcursul anului şcolar 2018 – 2019. 

Astfel, în perioada 28.01.2019  – 02.02.2019, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” celebrează 41 de ani de existenţă, ocazie cu care, la sediul unităţii de învăţământ, ofiţerii de prevenire ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat o serie de activităţi de informare anticorupţie cu tema "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie". La activităţi au participat elevii claselor a XI-a şi a XII-a şi cadre didactice. 

La activitate, le-au fost prezentate materiale educativ-preventive cu scopul promovării unui comportament integru și au fost organizate dezbateri pe diverse speţe privind corupţia. 
      
De asemenea, se va avea în vedere participarea S.J.A. Botoşani şi la alte  activităţi punctuale privind prevenirea corupţiei cu adresabilitate copiilor/elevilor/tinerilor şi societăţii civile în general, în scopul asigurării, transmiterii şi dobândirii de către aceştia a unor noţiuni specifice domeniului juridic.

Totodată, cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, a informat participanţii cu privire la posibilitatea utilizării Call Center anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă și la care pot fi sesizate fapte de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Comunicat
Serviciul Județean Anticorupție Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni nominalizați pentru Excelență în Asistența Socială!

Marţi, 19 Februarie 2019
74

Persoanele nominalizate la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, ediţia 2019, sunt votate on-line până pe data de 25 februarie (ora 00.00).Câștigătorii Galei...

Un nou caz de meningită la Botoșani: Pacientul este în comă, cu identitate necunoscută

Marţi, 19 Februarie 2019
511

Un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani, cu identitate necunoscută, a fost diagnosticat cu meningită la Botoșani. Pacientul a fost găsit inconștient pe marginea drumului, el fi...

Sindromul de tunel carpian sau amorțeala mâinii, o boală din ce în ce mai frecventă. Care e cauza?

Marţi, 19 Februarie 2019
267

Lucrezi prea mult la calculator ziua, la birou, iar seara continui să stai în fața ecranului fie cu treabă, fie doar navigând pe internet? Ei bine, este foarte posibil să faci sindromu...