Botoșani: "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie"

Ofiţerii de prevenire din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat la sediul Liceul de Artă "Ştefan Luchian" o serie de activităţi de informare anticorupţie cu tema "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie".

Botoșani: "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie"

În baza Protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, ce are ca obiect de activitate derularea unor activităţi preventiv-educative, au fost stabilite o serie de activităţi de prevenire ce vor fi derulate în parteneriat cu Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani  pe parcursul anului şcolar 2018 – 2019. 

Astfel, în perioada 28.01.2019  – 02.02.2019, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” celebrează 41 de ani de existenţă, ocazie cu care, la sediul unităţii de învăţământ, ofiţerii de prevenire ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat o serie de activităţi de informare anticorupţie cu tema "Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie". La activităţi au participat elevii claselor a XI-a şi a XII-a şi cadre didactice. 

La activitate, le-au fost prezentate materiale educativ-preventive cu scopul promovării unui comportament integru și au fost organizate dezbateri pe diverse speţe privind corupţia. 
      
De asemenea, se va avea în vedere participarea S.J.A. Botoşani şi la alte  activităţi punctuale privind prevenirea corupţiei cu adresabilitate copiilor/elevilor/tinerilor şi societăţii civile în general, în scopul asigurării, transmiterii şi dobândirii de către aceştia a unor noţiuni specifice domeniului juridic.

Totodată, cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, a informat participanţii cu privire la posibilitatea utilizării Call Center anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă și la care pot fi sesizate fapte de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Comunicat
Serviciul Județean Anticorupție Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încep ședințele publice pentru posturile rămase libere în învățământ

astăzi, 12:28
23

La Botoșani vor fi organizate mai multe ședințe pentru repartizarea posturilor rămase libere în învățământ.Începând de astăzi, ISJ Botoșani a început o...

Fondatorul Zilelor Nordului: „În ăștia șapte ani s-au adunat povești cât pentru o sută”

astăzi, 11:04
84

Omul care a pus bazele, alături de fratele său, celui mai mare festival din nordul României, în cel mai nordic oraș al acesteia, a vorbit despre începuturile evenimentului care un...

Mai puțin de jumătate din botoșănenii plecați în Europa vor să se mai întoarcă acasă!

astăzi, 09:25
346

În timp ce campaniile anumitor partide politice induc ideea că viața în alte state ale Europei, loc în care pleacă românii, nu este chiar “roz”, și chiar se dis...