„O participare mult mai numeroasă decât în alţi ani”, aşa cum a explicat Beatrice Păpădie, directorul general al liceului botoşănean, i-a făcut pe organizatori să ofere peste 120 de premii si tot atâtea diplome care să răsplătească orele şi zilele petrecute în faţa şevaletelor. Vernisajul expoziţiei impresionantelor lucrări a avut loc vineri seară, când Galeriile de Artă au fost neîncăpătoare, micii artişti, însoţiţi de profesorii coordonatori arătând cu câtă seriozitate şi implicare abordează astfel de evenimente şi aşteptând cu sufletul la gură să se audă strigaţi printre câştigători.
În următoarele săptămâni la Botoşani se vor face cursuri care mai de care mai interesante. Măiestria interpretativă pentru pian şi flaut va fi explicată de artişti de talie internaţională precum Horia Maxim şi Mihaela Anica, colaboratori inclusiv ai Filarmonicii din Viena.
La fel de interesante vor fi cursurile de consiliere în dezvoltare personală şi psiho-emoţională în actul interpretativ susţinute de specialişti în domeniu precum psihologii Cristi şi Catia Lăţea. „E o premieră în masterul din acest an, cea a participării celor doi profesori psihologi specialişti în managementul emoţiei legate de actul interpretativ. Pentru că pe scenă, dar şi după, talentul, exerciţiile şi priceperea instrumentală pot fi date peste cap de aceste emoţii, de o zi proastă pe care o poate avea artistul, iar puterea de a controla aceste stări contează foarte mult.”, a explicat Ionuţ Manta, directorul muzical al Liceului de Artă „Ştefan Luchian”.