Interferenţe lingvistice la Liceul de Artă "Ştefan Luchian"

În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

Ziua Europeană a limbilor a fost introdusă de Consiliul Europei, care reprezintă 800 de milioane de europeni din 47 de țări. Participă numeroase institute culturale și de lingvistică, asociații, universități și unități de învățământ. Evenimentul a fost iniţiat în 2001, cu ocazia Anului european al limbilor și de atunci se sărbătorește anual, în data de 26 septembrie.

La Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, Ziua europeană a limbilor a fost marcată printr-un spectacol intitulat  Interferenţe lingvistice, care a reunit în Sala de audiţii "George Holca" a Liceului de Artă, cadre didactice, elevi şi părinţi, cu scopul bine definit de a încuraja învățarea limbilor străine pe tot parcursul vieții, nu numai într-un context școlar, ci şi în afara acestuia. 
    
Printr-o antrenantă şi intresantă prezentare Power Point - Incursiune în familiile limbilor europene, dar şi printr-o serie de recitări şi recitaluri instrumentale şi vocale în limbile franceză, engleză şi română, susţinute de elevi din clasele a IX-a B, a X-a B, a XII-a A şi a XII-a B, s-a dorit promovarea diversităţii lingvistică și culturală a Europei. 

Pentru a adăuga un plus de sensibilitate şi pentru a convinge asupra importanței învățării limbilor străine, cu scopul de a favoriza plurilingvismul și cooperarea interculturală, elevii claselor de pictură (VI A,VIB, IX A, XI A) şi-au adus contribuţia la desfăşurarea activităţii prin realizarea unui panou cu lucrări personale, având ca temă Ziua Europeană a limbilor.  Arta a fost modalitatea pe care reprezentanţii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" au ales-o pentru a demonstra că diferenţele lingvistice nu reprezintă bariere în calea comunicării şi bunei înţelegeri.

Organizatorii acestui eveniment au fost elevii clasei  a XII–a B, coordonaţi de doamnele profesoare Luminiţa Pîrvu, Lia Barbu, Cătălina Dumbrăvanu, Camelia Şcarlii şi Alexandra Atudoroae, evenimentul fiind monitorizat de către Coordoonator cu probleme educative, profesor Cristina Roşu. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Serviciile Voluntare ale ISU Botoșani, la momentul bilanțului. Moment de reculegere pentru o șefă trecută la cele veșnice! (Foto)

astăzi, 14:31

Activitatea desfășurată, în 2024, de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, dar și obiectivele stabilite pentru acest an au fost prezentate, în această săptămână...

Cine sunt cei șase miliardari români de pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume!

astăzi, 12:09

Cu toate că aceiași oameni apar în top, locurile ocupate de aceștia s-au schimbat față de anul trecut. Ion Stoica și Matei Zaharia, fondatorii startup-ului de software Databricks, ocup...

Pompierii botoșăneni, în doliu. ISU Botoșani: “Ne este greu să vorbim la timpul trecut”!

astăzi, 11:33

Pe tot parcursul carierei militare, acesta a fost un adevărat model pentru pompieri, apreciat, în egală măsură, de toți cei care l-au cunoscut. Colonel (r) Ilie Bălăceanu a fost comand...