Interferenţe lingvistice la Liceul de Artă "Ştefan Luchian"

Interferenţe lingvistice la Liceul de Artă "Ştefan Luchian"
În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

Ziua Europeană a limbilor a fost introdusă de Consiliul Europei, care reprezintă 800 de milioane de europeni din 47 de țări. Participă numeroase institute culturale și de lingvistică, asociații, universități și unități de învățământ. Evenimentul a fost iniţiat în 2001, cu ocazia Anului european al limbilor și de atunci se sărbătorește anual, în data de 26 septembrie.

La Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, Ziua europeană a limbilor a fost marcată printr-un spectacol intitulat  Interferenţe lingvistice, care a reunit în Sala de audiţii "George Holca" a Liceului de Artă, cadre didactice, elevi şi părinţi, cu scopul bine definit de a încuraja învățarea limbilor străine pe tot parcursul vieții, nu numai într-un context școlar, ci şi în afara acestuia. 
    
Printr-o antrenantă şi intresantă prezentare Power Point - Incursiune în familiile limbilor europene, dar şi printr-o serie de recitări şi recitaluri instrumentale şi vocale în limbile franceză, engleză şi română, susţinute de elevi din clasele a IX-a B, a X-a B, a XII-a A şi a XII-a B, s-a dorit promovarea diversităţii lingvistică și culturală a Europei. 

Pentru a adăuga un plus de sensibilitate şi pentru a convinge asupra importanței învățării limbilor străine, cu scopul de a favoriza plurilingvismul și cooperarea interculturală, elevii claselor de pictură (VI A,VIB, IX A, XI A) şi-au adus contribuţia la desfăşurarea activităţii prin realizarea unui panou cu lucrări personale, având ca temă Ziua Europeană a limbilor.  Arta a fost modalitatea pe care reprezentanţii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" au ales-o pentru a demonstra că diferenţele lingvistice nu reprezintă bariere în calea comunicării şi bunei înţelegeri.

Organizatorii acestui eveniment au fost elevii clasei  a XII–a B, coordonaţi de doamnele profesoare Luminiţa Pîrvu, Lia Barbu, Cătălina Dumbrăvanu, Camelia Şcarlii şi Alexandra Atudoroae, evenimentul fiind monitorizat de către Coordoonator cu probleme educative, profesor Cristina Roşu. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
81

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
147

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
24

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...