Prima Zi internațională a muzicii organizată de către Consiliul Internațional al Muzicii a avut loc pe 1 octombrie 1975, potrivit Rezoluției celei de-a 15-a Adunare Generală de la Lausanne, din 1973.
De atunci şi până astăzi, această sărbătoare este marcată prin evenimente care au ca scop promovarea tuturor genurilor artei muzicale, a idealurilor de pace și prietenie între popoare, cu scopul de a determina evoluția culturală a comunităților, schimbul de experiență și de a încuraja aprecierea numeroaselor valori estetice care ne îmbogățesc realitatea.
Începând din anul 2011, Liceul de Artă "Ștefan Luchian" a inițiat marcarea oficială a acestei zile, evenimentul devenind deja o tradiție. Aflată la cea de a VI-a ediție, manifestarea desfășurată vineri, 30 septembrie, în sala de audiţii "George Holca", sub genericul "Ars Musicae", s-a constituit într-un periplu muzical prin diferite țări ale mapamondului.
În desfășurarea spectacolului au fost implicate cadre didactice și elevi din cadrul catedrelor de specialitate: pian, vioară și corzi grave, respectiv, suflători-percuție-canto. Coordonaţi de prof. Ioana Botez, Elena Hănţescu, Cristina Ivănescu, Mirela Frângu, Stela Şerpeanu, Costel Druţu, Ioana Popovici şi Marius Havârneanu, elevii – de la clasa a II-a, până la clasa a XII-a – au interpretat lucrări ale unor compozitori din Germania, România, Ungaria, Armenia, Brazilia, Italia şi Austria, acompaniați de prof. corepetitori Anamaria Andronic, Adrian Moroşanu şi Cristian Lungu.
Evenimentul a fost organizat de prof. Cristina Roşu, Coordoonator pentru programe și proiecte educative.



