Artiști în bocanci

Puțin stingheri, deocamdată, în ținuta de camuflaj, 34 de muzicieni descifrează o nouă partitură pentru a o adăuga în repertoriul lor - pregătirea militară de bază. Printre ei se află și Iustin, absolvent al Liceului de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.

Artiști în bocanci

La începutul lunii, la Centrul de Instruire pentru Muzici Militare a avut loc deschiderea anului de învățământ pentru noua promoție de subofițeri de muzică. "Îi asigur pe toți cei 34 de tineri cursanți că suntem preocupați în permanență de crearea celor mai bune condiții pentru îndeplinirea obiectivelor cursului și le doresc mult succes și împliniri profesionale într-o carieră ce se află la început de drum", a transmis comandantul CIMM, locotenent-colonel Marius Șerbănescu.

Chiar dacă reporterii de la presamil.ro s-ar fi așteptat să îi găsească pe cursanți în sunet de fanfară și în pregătire de specialitate, cei 34 erau la instrucție. "Avem 29 de băieţi şi cinci fete la curs, prinși în modulul de pregătire de bază, adică instrucţie de front, instrucţia tragerii cu armamentul de infanterie, educaţie fizică militară, cunoaşterea legilor şi regulamentelor militare", explică maiorul Adrian Zanfir, şef cursuri la CIMM. Îi aşteaptă şedinţe de tragere, de aruncare a grenadelor de mână, de confecţionare a unor amorse şi aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de trotil, plus celelalte discipline pe care le continuăm, astfel încât, la finalul modulului, să aibă formate nişte deprinderi, adaugă ofițerul. Proaspeți absolvenți de liceu sau facultate, profesori de muzică și chiar un caporal de poliție militară formează noua promoție de subofițeri de muzică, scrie sursa citată.

"Avem un colectiv foarte interesant", spune Iustin Constantin Blenteş, un tânăr de 19 ani, din Botoșani. "Din toate zonele ţării ne-am întâlnit aici, elevi, studenți, doi profesori, suntem diferiți ca vârste și pregătire și totuși ne înțelegem bine".

A absolvit liceul de muzică, la corn francez, și a venit în armată inspirat de exemplul foștilor colegi care au devenit subofițeri de muzică. "Nu vreau să ajung într-o garnizoană anume după absolvire, sunt deschis să merg oriunde în țară, atâta timp cât fac ceea ce îmi place", mai spune Iustin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
117

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
66

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
160

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...