PSD vrea să elimine plata contribuţiei la sănătate pentru două milioane de pensionari. Cât pierde bugetul sănătăţii!

Două milioane de pensionari nu vor mai plăti contribuţia la sănătate, dacă PSD îşi onorează promisiunea făcută în campanie. Pentru ei, ca şi pentru alte 2,97 milioane de români, statul va plăti contribuţia la sănătate, cel mai probabil din banii contribuabililor.

PSD vrea să elimine plata contribuţiei la sănătate pentru două milioane de pensionari. Cât pierde bugetul sănătăţii!

În programul economic al PSD este prevăzută eliminarea, de la 1 ianuarie 2017, a contribuţiei la asigurări de sănătate, reţinute în prezent pensionarilor cu venituri mai mari decât valoarea punctului de pensie. Două milioane de pensionari nu vor mai plăti contribuţia la sănătate, dacă PSD îşi onorează promisiunea făcută în campanie. Pentru ei, ca şi pentru alte 2,97 milioane de români, statul va plăti contribuţia la sănătate, cel mai probabil din banii contribuabililor.

Potrivit Economica.net, în anul 2016, pensionarii au contribuit cu circa 965,98 milioane lei la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, gestionat de CNAS.

Dacă PSD va elimina reţinerea contribuţiei la sănătate (CASS) de la pensionarii cu venituri care depăşesc 872 lei, aşa cum a promis în campanie, statul va fi obligat să vireze într-un an la bugetul CNAS suma de 965,98 milioane lei.

În prezent, li se reţine CASS doar pensionarilor cu venituri din pensie care depăşesc 872 lei. Baza de calcul a contribuţiei de sănătate pentru pensionari e 5,5% din partea de venit care depăşeşte 872 de lei (suma reprezintă valoarea punctului de pensie, rotunjit în sus la un leu).

Restul pensionarilor sunt şi în prezent asiguraţi la sănătate, cu plata contribuţiei de la bugetul de stat.

Află care sunt efectele eliminării plăţii CASS de către pensionari...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...