Zeci de unități de alimentație vor livra mese calde zilnic pentru mii de pensionari săraci cu vârsta de peste 75 ani din județul Botoșani

Zeci de unități de alimentație vor livra mese calde zilnic pentru mii de pensionari săraci cu vârsta de peste 75 ani din județul Botoșani

Ministerul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europenea a publicat astăzi lista unităților care livrează mesele calde, finanțate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

La Botoșani sunt zeci de unități în majoritatea localităților județului care vor livra mese calde pentru bătrâni, iar lista acestora, din majoritatea comunelor din județ, poate fi consultată AICI.

Aceasta cuprinde restaurante, cantine și societăți care distribuie sau livrează la domiciliu mesele calde prevăzute prin proiectul „Sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic”, finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD), lansat în luna septembrie 2020.

Beneficiază de tichete pentru mese calde pensionarii cu vârsta de peste 75 ani, cu venituri de până la 800 lei/lună, dar și persoanele fără adăpost.

Ajutorul pentru cumpărarea de mese calde este 180 lei/lună, sumă care se virează pe cardurile speciale puse la dispoziție în acest scop.

„Publicarea listelor cu societățile care asigură mesele calde este o măsură de transparentizare a implementării programului și care va facilita utilizarea sumelor alocate. Astfel, seniorii și persoanele fără adăpost vor putea fi îndrumate mai ușor către unitățile care furnizează sau livrează mesele calde finanțate din fonduri europene”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Spune-ne opinia ta