Ministerul Muncii, tot mai aproape de recalcularea și evaluarea tuturor pensiilor pe principiul contributivității. În câteva luni se vor vedea primele rezultate

Ministerul Muncii, tot mai aproape de recalcularea și evaluarea tuturor pensiilor pe principiul contributivității. În câteva luni se vor vedea primele rezultate

Conform unui ordin emis de ministrul Muncii, Raluca Turcan, în termen de 18 luni, toate dosarele de pensie trebuie trasferate în format electronic pentru a fi recalculate, ceea ce înseamnă practic că începe a treia etapă de evaluare a dosarelor de pensii.

Acest lucru va face ca pentru recalcularea și evaluarea tuturor pensiilor să se țină cont de principiul contributivității, autoritățile dorind astfel să elimine inchitățile existente în prezent, relatează realitateafinanciară.

„Suntem în etapa de pregătire celei de a treia etape de evaluare a dosarelor de pensii, deci se fac testări ale softului pe care îl vom folosi pentru inroducerea tuturor factorilor de contributivitate în calculul pensiilor tocmai pentru ca la finalul acestui proces de evaluare sa avem indicatorii de contributivitate introduși într-un sistem electronic pentru ca așa vor reuși să reducem inechitățile existente”, a declarat Raluca Turcan ieri, joi, într-o conferință de presă la Covasna.

În plus, Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a intervenit în exclusivitate la Realitatea Plus și dat mai multe detalii despre cum decurge întreg procesul.

„Avem 1 milion de dosare pe care le punem la dispoziție caselor de pensii teritoriale să fie introduse în sistemul digital, credem că în 2, 3 luni, sa reușim împreuna cu personalul propriu sa face aceasta evaluarea a dosarelor de pensii”, a spus Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, în exclusivitate la Realitatea Plus.

 

Spune-ne opinia ta