Ministrul Muncii: Vor fi angajați 2000 de oameni pentru completarea datelor din softul pentru evaluarea pensiilor

Ministrul Muncii: Vor fi angajați 2000 de oameni pentru completarea datelor din softul pentru evaluarea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat astăzi la Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă, că nu mai puțin de 2000 de oameni vor fi angajați în perioada următoare la casele de pensii pentru a se face ceea ce a numit “reforma pensiilor” din România.

Angajările ar urma să fie făcute pe o perioadă determinată, iar salarizarea va fi asigurată din fonduri europene.

”Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană. Am cerut prin CNPP şi direct, prin discuţiile pe care le-am avut la nivel de judeţe, să se gândească deja de unde să ia aceşti oameni, pentru că sunt foarte importanţi. Gândiţi-vă că pe mâinile lor intră dosare care au 50 de câmpuri de analiză în softul pe care l-am creat deja şi orice greşeală acolo poate să ducă la o calculare distorsionată a pensiilor. E o provocare să găsim oameni buni. O soluţie este să aduci oameni care au mai lucrat în casele de pensii şi s-au pensionat”, a explicat Raluca Turcan la Botoșani.

Ministrul a mai precizat că softul pentru evaluarea pensiilor a devenit funcțional și se așteaptă ca procesul de colectare a datelor să nu dureze prea mult.

 

Spune-ne opinia ta