Premieră în România: o firmă și-a luat roboți ca să îi scape pe angajați de muncile plictisitoare

Leader Team, broker de asigurări afiliat rețelei internaționale Londongate, este primul intermediar de asigurări din România care apelează la inteligența artificială pentru a își scăpa angajații de muncile plictisitoare. În termeni mai tehnici, aceasta înseamnă că brokerul a achiziționat softuri speciale care să realizeze muncile repetitive și să le dea astfel oamenilor mai mult timp pentru activitățile creative. În domeniul asigurărilor, robotizarea devine deja o certitudine.

Premieră în România: o firmă și-a luat roboți ca să îi scape pe angajați de muncile plictisitoare

 Ideea companiei a fost să introducă o soluţie RPA (Robotic Process Automation) care să preia task-urile repetitive şi să elimine erorile de introducere a datelor.", transmite brokerul, într-un comunicat. 

La finalul anului trecut a fost implementat un proiect pilot care odată setat şi-a dovedit eficienţa iar acum urmează să fie extins la nivelul întregii companii. Practic, au fost simplificate multe dintre activităţileadministrative şi s-au optimizat procesele de lucru. Acest lucru s-a datorat eliminării decalajelor de introducere a datelor şi a crescut conformitatea fără a creşte însă volumul de muncă al membrilor echipei. 

”Spre exemplu, unul dintre cele mai importante procese care a fost automatizat este cel de reconciliere financiară. Pe scurt, asta înseamnă colectarea si reconcilierea  tuturor datelor legate de poliţe şi comisioane de la asiguratori folosind formatele lor. Volumul de informaţii este imens acesta fiind procesat de roboti doar intr-o singura zi. ” declară Răzvan Rusu, CEO Leader Team.

Din perspectiva Leader Team robotizarea  este cea mai rapidă şi mai eficientă cale de a colecta, procesa şi furniza un volum mare de informaţii. 

"Robotizarea înseamnă securitate sporită, mai ales în perspectiva GDPR. Datele sunt protejate şi nu pot fi dezvăluite dintr-o eroare umana. Platforma creată acoperă o serie extinsă de activităţi. Ea automatizează sarcinile manuale prin dezvoltarea şi instalarea unor roboţi cu inteligenţa artificială care sunt controlaţi printr-un server securizat. Această tehnologie aduce beneficii importante, de la performanţa proceselor de business la creşterea marjelor operaţionale iar asta duce automat la creşterea competitivităţii.", spun cei de la Leader Team.

Roboţii se înţeleg bine cu asigurările

Capital arăta, în urmă cu o lună, cum mii de români angajaţi în asigurări simt deja efectele  colaborării cu soft-urile şi echipamentele specializate. 

Este un proces normal, prin care companii din ţări mai dezvoltate au trecut deja şi care ia amploarea şi la noi. Totuşi, faţă de alte ţări, angajatorul tinde să evite discuţiile pe acest subiect, atât în ceea ce priveşte relaţia directă cu angajatul cât şi în ceea ce priveşte relaţia instituţională, cu sindicatele.

Dacă în ceea ce priveşte alte aspecte(cum ar fi de exemplu varietatea produselor pe care le au în portofoliii) firmele de asigurare din România sunt mult în urma Europei sau chiar împotriva tendinţelor din UE (suntem singura ţară UE în care asigurările de viaţă au o pondere aproape insignifiantă în totalul subscrierilor), în privinţa apetenţei pentru tehnologie firmele locale par foarte deschise. 

Sursa: Capital.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

astăzi, 22:36
39

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
682

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1963

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...