Ionică Nechifor, despre prețul mieilor la poarta fermei în săptămâna Paștelui

Ionică Nechifor, despre prețul mieilor la poarta fermei în săptămâna Paștelui

   Foto: Agrointel.ro

În săptămâna Paștelui, prețul cărnii de miel ar putea suferi modificări, având în vedere cererea mare de pe piață. Crescătorii de ovine se străduiesc să mențină prețul stabil pentru a-și valorifica cât mai bine producția.

Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia, Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine MOLDOOVIS din Botoșani, a explicat care ar trebui să fie prețul mieilor în săptămâna de dinaintea Paștelui 2024 și a recomandat consumatorilor să cumpere carne direct din fermă. În opinia sa, lanțul de aprovizionare producător-client ar trebui să fie unul cât mai scurt, iar crescătorii de ovine să se adapteze la acest lucru investind în sacrificare și procesare.

„Urmăresc cu mare atenție să vedem exact cum se derulează acest segment, oferta și tot ce ține de prețul pe carnea de miel pentru că suntem în perioada sărbătorilor de Paști când toată lumea caută miel. Eu urmăresc această chestiunea tocmai în ideea de a interveni atunci când e momentul potrivit, pentru a nu se genera o explozie artificială de preț”, a explicat fermierul.

Prețul mieilor în săptămâna Paștelui

Ionică Nechifor a spus că în această perioadă fermierii se străduiesc să mențină un preț stabil la carnea de miel. Având în vedere condițiile actuale, prețul pe carcasă ar fi de puțin peste 40 de lei pe kilogram.

„Noi știm exact ceea ce fac fermierii, știm care este tendința lor și mai ales, în această perioadă, fermierul nu intenționează să ridice prețul, ci să-l păstreze și să îl mențină în așa fel încât toată munca lui să fie cumva reflectată într-un preț rezonabil atât pentru fermă, cât și pentru consumator. Chiar am urmărit știrile. Să știți că, în mod normal, prețul pe carcasă ar trebui să se ridice la 41 de lei/kg”, a afirmat președintele de la MOLDOOVIS.

Totodată, acesta le recomandă consumatorilor să cumpere direct din fermă, pentru a obține prețuri rezonabile la acest produs.

„Am făcut calculul pentru un kg de carne în viu care nu ar trebui să depășească 22 de lei fără TVA. În condițiile acestea, având un randament foarte bun la sacrificare, mieii fiind luați direct de la supt, putem discuta de un preț rezonabil. În același timp, atrag atenția intermediarilor, să nu procedeze la perioada „acum e momentul să mă îmbogățesc și după am dispărut”. În aceeași măsură, recomand consumatorilor să se deplaseze direct la fermă, cei care stau în apropiere”, a afirmat Ionică Nechifor.

Acesta a atras atenția că la prețul din fermă se adaugă și alte cheltuieli precum cele de transport sau de comercializare, dacă este vorba despre vânzare la puncte autorizate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul de 18 ani care a înjunghiat mortal un alt adolescent la un majorat a fost arestat!

Sunday, 17 November 2024

Tânărul de 18 ani care a comis crima la o petrecere de majorat, derulată în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o pensiune din Siret, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. ...

Gigi Becali a găsit „soluția” la meciul cu FC Botoșani: „O să râzi de te doare capul”

Sunday, 17 November 2024

Partida dintre cele două formații este programată pe 21 noiembrie (joi), de la 20:00, în direct pe Digi Sport 1. Înaintea acestui duel, trupa „roș-albastră” are problem...

Șofer dubios tras pe dreapta de polițiști, a fost dus direct la spital!

Sunday, 17 November 2024

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au identificat pe DN 29 B, în comuna Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Dorohoi....