Vezi noul numar al revistei HYPERION!

Vezi noul numar al revistei HYPERION!
Un nou numar al revistei Hyperion (10-11-12/2012), publicatie ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu", editor Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene".

Cu o tinuta eleganta si continut bine dozat atat prin calitate cat si prin valoarea conferita de semnatarii materialelor publicate, revista Hyperion isi mentine cu demnitate locul castigat in peisajul revuistic national si nu numai.

Rubrica ACCENTE are - sub semnatura lui Gellu Dorian, redactorul-sef al revistei - un titlu incitant si provocator: "Tufa cu ciuperci otravitoare". "Te laşi ispitit de provincie, cu gîndul că aduci centrul aici! Dar nu-i decît o iluzie. Centrul se sprijină de margine. Marginea nu se poate sprijini de centru, ci îl transformă, cu timpul, în ruină.  Te laşi înghiţit de provincie. Şi ea chiar o face şi te molfăie, te molfăie, pînă cînd te face una cu ea. Nu mai poţi fi deosebit de cei a căror prestanţă nu se sprijină decît pe faptul că ei au înghiţit centrul şi-l molfăie, şi-l molfăie pînă cînd din el nu mai rămîne decît un cotor de măr, uscat, aruncat pe stradă, pe care nici cîinii cei mai hămesiţi nu-l amuşină", scrie Gellu Dorian.

Fascinanta reintalnirea cu poetul Adrian Popescu (in dialog cu Andra Rotaru), dar si cu poezia lui Ion Mircea, Adrian Alui Gheorghe, Paul Vinicius, Dumitru Tiganiuc. 

Revista pastreaza rubricile consacrate, oferind cititorului consistente Cronici literare, pagini de Beletristica, Teatru, Eseu, Universalis sau Eminescu in aeternum. Rubrica Memorii este dedicata in acest numar poetei Constanta Buzea (1941-2012).

PUTETI CITI REVISTA HYPERION AICI!    

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Problema străzilor pline de noroi discutată de şefii din Primărie şi reprezentanţii Nova Apaserv

astăzi, 11:50
18

Viceprimarul Marian Murariu le-a spus participanţilor la şedinţă că sesizările din partea cetăţenilor vin pe străzi unde s-a intervenit prin proiectul de modernizare a reţelei de apă şi ca...

Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat!

astăzi, 10:50
1938

Este "omul lui Dumnezeu" printre muritorii disperați care ajung la etajul 3, chirurgie hepatică. Dr. Doina Hregoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Ir...

Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Botoșani!

astăzi, 10:18
575

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală....