Vezi noul numar al revistei HYPERION!

Vezi noul numar al revistei HYPERION!
Un nou numar al revistei Hyperion (10-11-12/2012), publicatie ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu", editor Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene".

Cu o tinuta eleganta si continut bine dozat atat prin calitate cat si prin valoarea conferita de semnatarii materialelor publicate, revista Hyperion isi mentine cu demnitate locul castigat in peisajul revuistic national si nu numai.

Rubrica ACCENTE are - sub semnatura lui Gellu Dorian, redactorul-sef al revistei - un titlu incitant si provocator: "Tufa cu ciuperci otravitoare". "Te laşi ispitit de provincie, cu gîndul că aduci centrul aici! Dar nu-i decît o iluzie. Centrul se sprijină de margine. Marginea nu se poate sprijini de centru, ci îl transformă, cu timpul, în ruină.  Te laşi înghiţit de provincie. Şi ea chiar o face şi te molfăie, te molfăie, pînă cînd te face una cu ea. Nu mai poţi fi deosebit de cei a căror prestanţă nu se sprijină decît pe faptul că ei au înghiţit centrul şi-l molfăie, şi-l molfăie pînă cînd din el nu mai rămîne decît un cotor de măr, uscat, aruncat pe stradă, pe care nici cîinii cei mai hămesiţi nu-l amuşină", scrie Gellu Dorian.

Fascinanta reintalnirea cu poetul Adrian Popescu (in dialog cu Andra Rotaru), dar si cu poezia lui Ion Mircea, Adrian Alui Gheorghe, Paul Vinicius, Dumitru Tiganiuc. 

Revista pastreaza rubricile consacrate, oferind cititorului consistente Cronici literare, pagini de Beletristica, Teatru, Eseu, Universalis sau Eminescu in aeternum. Rubrica Memorii este dedicata in acest numar poetei Constanta Buzea (1941-2012).

PUTETI CITI REVISTA HYPERION AICI!    

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evaluarea Națională 2018: Rezultatele după soluționarea contestațiilor!

astăzi, 11:35
321

În județul Botoșani, la cele șase note de 10 s-au mai adăugat două. Doi elevi, Mara Elena Pîjin, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, și Andra Hemcinschi, de la Școala nr. 7 Bot...

Atenție! Schimbări la plata pensiilor, începând din luna iulie!

astăzi, 11:16
477

Casa Națională de Pensii Publice își anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Romana SA că, începând cu luna iulie 2018, calendarul de p...

Tudorel Toader, anunț pe Facebook: Astăzi voi vizita Penitenciarul Botoşani!

astăzi, 10:38
245

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă prin intermediul unei postări pe Facebook faptul că va vizita în cursul zilei de astăzi Curtea de Apel Suceava şi Penitenciarul Botoşani, pent...