Vezi noul numar al revistei HYPERION!

Vezi noul numar al revistei HYPERION!
Un nou numar al revistei Hyperion (10-11-12/2012), publicatie ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu", editor Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene".

Cu o tinuta eleganta si continut bine dozat atat prin calitate cat si prin valoarea conferita de semnatarii materialelor publicate, revista Hyperion isi mentine cu demnitate locul castigat in peisajul revuistic national si nu numai.

Rubrica ACCENTE are - sub semnatura lui Gellu Dorian, redactorul-sef al revistei - un titlu incitant si provocator: "Tufa cu ciuperci otravitoare". "Te laşi ispitit de provincie, cu gîndul că aduci centrul aici! Dar nu-i decît o iluzie. Centrul se sprijină de margine. Marginea nu se poate sprijini de centru, ci îl transformă, cu timpul, în ruină.  Te laşi înghiţit de provincie. Şi ea chiar o face şi te molfăie, te molfăie, pînă cînd te face una cu ea. Nu mai poţi fi deosebit de cei a căror prestanţă nu se sprijină decît pe faptul că ei au înghiţit centrul şi-l molfăie, şi-l molfăie pînă cînd din el nu mai rămîne decît un cotor de măr, uscat, aruncat pe stradă, pe care nici cîinii cei mai hămesiţi nu-l amuşină", scrie Gellu Dorian.

Fascinanta reintalnirea cu poetul Adrian Popescu (in dialog cu Andra Rotaru), dar si cu poezia lui Ion Mircea, Adrian Alui Gheorghe, Paul Vinicius, Dumitru Tiganiuc. 

Revista pastreaza rubricile consacrate, oferind cititorului consistente Cronici literare, pagini de Beletristica, Teatru, Eseu, Universalis sau Eminescu in aeternum. Rubrica Memorii este dedicata in acest numar poetei Constanta Buzea (1941-2012).

PUTETI CITI REVISTA HYPERION AICI!    

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

astăzi, 14:16
673

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
602

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...

O masă uriașă de aer arctic va lovi România. Temperaturile scad drastic

astăzi, 09:49
574

O masă de aer polar loveşte cu putere Europa, inclusiv România, şi va aduce atât de mult frig, încât la munte pot apărea primele ninsori. Dar nici în restul ţării n...