Vezi noul numar al revistei HYPERION!

Vezi noul numar al revistei HYPERION!
Un nou numar al revistei Hyperion (10-11-12/2012), publicatie ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu", editor Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene".

Cu o tinuta eleganta si continut bine dozat atat prin calitate cat si prin valoarea conferita de semnatarii materialelor publicate, revista Hyperion isi mentine cu demnitate locul castigat in peisajul revuistic national si nu numai.

Rubrica ACCENTE are - sub semnatura lui Gellu Dorian, redactorul-sef al revistei - un titlu incitant si provocator: "Tufa cu ciuperci otravitoare". "Te laşi ispitit de provincie, cu gîndul că aduci centrul aici! Dar nu-i decît o iluzie. Centrul se sprijină de margine. Marginea nu se poate sprijini de centru, ci îl transformă, cu timpul, în ruină.  Te laşi înghiţit de provincie. Şi ea chiar o face şi te molfăie, te molfăie, pînă cînd te face una cu ea. Nu mai poţi fi deosebit de cei a căror prestanţă nu se sprijină decît pe faptul că ei au înghiţit centrul şi-l molfăie, şi-l molfăie pînă cînd din el nu mai rămîne decît un cotor de măr, uscat, aruncat pe stradă, pe care nici cîinii cei mai hămesiţi nu-l amuşină", scrie Gellu Dorian.

Fascinanta reintalnirea cu poetul Adrian Popescu (in dialog cu Andra Rotaru), dar si cu poezia lui Ion Mircea, Adrian Alui Gheorghe, Paul Vinicius, Dumitru Tiganiuc. 

Revista pastreaza rubricile consacrate, oferind cititorului consistente Cronici literare, pagini de Beletristica, Teatru, Eseu, Universalis sau Eminescu in aeternum. Rubrica Memorii este dedicata in acest numar poetei Constanta Buzea (1941-2012).

PUTETI CITI REVISTA HYPERION AICI!    

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un autoturism a luat foc în mers! Șoferul a reușit să se salveze în ultima clipă - FOTO

astăzi, 15:26
1608

Momente de panică, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani. Un autoturism Renault Espace a luat foc în mers, șoferul reușind să se salveze la timp.Mașina c...

Om de afaceri botoşănean: Statul plăteşte facturile la 2-3 luni şi pe noi ne ameninţă cu puşcăria la restanţe de 30 de zile!

astăzi, 14:33
574

Neculai Bălăucă, patronul unei firme de construcţii, susţine că, atâta timp cât statul nu plăteşte la timp, în cadrul lucrărilor câştigate prin licitaţie publică, e...

Fotografia zilei: Chiar suntem cei mai inventivi când vine vorba de transportat porcii pentru Crăciun!

astăzi, 14:24
368

Chiar suntem cei mai inventivi când vine vorba de transportat porcii pentru Crăciun. Imaginea zilei a fost surprinsă de un participant la trafic.Ultima metodă de transportat porcul este c...