"Isteria Ada Macovei" sau cum se fura un artist!

"Isteria Ada Macovei" sau cum se fura un artist!

   botosaneanul.ro

In gura presei intra mai usor un scandal, dar ce ramane oare in inima cititorului? Doua vesti au bulversat duminica, 22 august 2010, comunitatea: plecarea dintre noi a unui actor care a scris istorie in teatrul botosanean – Mihai Costachel, si concediul Adei Macovei, care a plecat la mare cu masina institutiei. Din pacate, din mare nefericire si cumplita durere, "isteria Ada Macovei" a furat la propriu dreptul la memorie al unui artist.

Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani, s-a bucurat de cea mai mare atentie in ultimii doi ani, a fost contestata, aparata, sprijinita, a scandalizat, a intrigat… Pentru un actor, cea mai mare zi a vietii sale este cea in care paraseste scena. Un actor are dreptul la aplauze! Nimeni, nici macar Ada Macovei, nu are dreptul sa ii ia acest drept.

MIHAI COSTACHEL A PARASIT SCENA

Stiri Botosani manifesta aceeasi atitudine in urma cu cateva zile, pe 19 august, cand vizita Elenei Udrea la Botosani a facut ca unul dintre geniile Romaniei si ale lumii, George Enescu al nostru, sa fie ignorat cu nepermisa lejeritate. Desi istoria ne-a demonstrat de sute de ani ca George Enescu va ramane o stea, pe cand Elena Udrea va ramane un meteorit ce va cadea mai devreme sau mai tarziu intr-o margine de drum prafuit.

Elena Udrea "ii ia fata lui George Enescu"

Stirea despre Ada Macovei este, de departe, o razbunare a colegilor de breasla. Niciun reporter de la Realitatea, asa cum cu bun simt observa astazi un coleg de breasla, nu o cunoaste pe Ada Macovei. Pentru faptele sale, inspectoarea generala va sa dea socoteala, in fata ministrului Educatiei, dar si in fata botosanenilor. Este datoare si bunul simt obliga la acest gest.

Dar ce facem, oare, cu Mihai Costachel? Primaria Botosani nu a transmis un comunicat public de condoleante. Teatrul de Papusi Vasilache a fost cel care a dat vestea plecarii marelui actor, dar nu e destul. Noi suntem mai multi, suntem mai sensibili decat a plange sau scrasni din dinti la fiecare "isterie Ada Macovei".

Stiri Botosani ramane, astazi, alaturi de Mihai Costachel, lasat singur pe ultimul drum. Un actor care nu mai asteapta nimic, doar decenta si, daca se poate, ultimele aplauze!
   
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
23

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
128

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
278

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...