VIDEO: N-am putut rasturna "buturuga mare". Stelistii au plecat cu trei puncte de la Botosani - FOTOREPORTAJ

VIDEO: N-am putut rasturna "buturuga mare". Stelistii au plecat cu trei puncte de la Botosani - FOTOREPORTAJ

   Ionut Tabultoc

Steaua a câştigat cu 2-1 pe terenul celor de la  FC Botoşani, în etapa a opta a Ligii 1 şi a preluat şefia clasamentului, deşi are două meciuri mai puţin. Botosanenii au incercat sa se ridice la nivelul adversarului si cu putina sansa puteau obtine punct din acest meci. 

Totusi, sa nu uitam ca am jucat cu Steaua Bucuresti, echipa care are 24 de titluri nationale castigate, 21 de Cupe al Romaniei si singura din tara care a castigat Cupa Campionilor (actuala Champions League). Ritmul a fost unul nebunesc, cu ocazii la ambele porţi şi doar valoarea individuală a făcut ca bucureştenii să tranşeze partida în favoarea lor.

Spectatorii s-au bucurat la golurile Stelei

Botosanenii au pierdut mult la duelurile aeriene, aproape toate fiind castigate de stelisti. In minutul 19, Szukala s-a inaltat peste toti fundasii nostri si a trimis balonul puternic spre poarta, insa bara ne-a salvat. Nu s-a intamplat asta si in minutul 22, cand acelasi Szukala reia in plasa balonul trimis din corner de Alexandru Bourceanu.

Era 0-1 si parca tot entuziasmul botosanenilor s-a daramat. Stelistii ne-au luat tare si dupa gol. Parca eram in minutul 90, iar scorul era 1-1. Pusa sub presiune de campioana, FC Botosani a mai incasat un gol in minutul 22, cand Piovaccari a reluat cu stangul din fata lui Tincu, marcand pentru 0-2.

Spre surprinderea oaspetilor, dar si a noastra, cand italianul a marcat in poarta botosaneana, foarte multi spectatori de pe stadionul "Municipal" s-au ridicat in picioare si s-au bucurat de parca ar fi marcat FC Botosani. 

Dupa acel minutul botosanenii parca s-au trezit. Cum spunea si Popovici la conferinta de presa: "Abia atunci cred ca ai realizat ca intr-adevar nu este nimic de pierdut".

Totusi pana la pauza scorul a ramas acelasi.

Gol dupa 45 de secunde

De la vestiare, botosaneni au ieşit mult mai determinaţi şi după doar 45 de secunde de la reluare, Dinu a marcat cu o lovitură de cap puternică, profitînd de o eroare a lui Tătăruşanu, care a boxat total aiurea o minge în faţă.

Imediat, la poarta cealaltă, Stanciu a şutat puternic în bară (48), iar Hadnagy a avut egalarea în picior, în urma unui corner la care defensiva campionilor a fost făcută şah-mat (52)! S-a opus Tătăruşanu!  



Fost fotbalist din Ghencea, Croitoru a prins un şut superb, dar goalkeeperul oaspeţilor s-a revanşat din nou (59). Fulop a încercat să-l surprindă cu un lob, însă mingea a căzut pe plasa porţii (74).  

O dată cu trecerea timpului, experienţa Stelei a început să se vadă din nou, iar botoşănenii, poate şi obosiţi sau resemnaţi cu ideea că uneori cei puternici se impun deşi n-ar merita, nu si-au mai creat ocazii mari de gol.

S-a terminat 1-2 si Steaua Bucuresti este in premiera liderul Ligii 1, in timp ce FC Botosani este pe locul 4. Pentru efortul depus si pentru ca ne fac mandri ca suntem botosaneni, jucatorii nostri merita toate aprecierile.

Capul sus! Urmeaza Gloria Buzau si Corona Brasov!

Banner de la Roma  



Pe tot parcursul partidei dintre FC Botosani si Steaua Bucuresti, cativa suporteri din comuna Roma au tinut sa le aminteasca jucatorilor antrenati de Cristi Popovici ca localitatea aflata la 12 km de Botosani le este gazda si asta pentru ca din cand in cand FC Botosani se mai antreneaza pe terenul romanilor.  

"Botosani, nu uita, Roma este gazda ta", au scris suporterii pe un banner.  

Invazie pe blocuri  



Meciul cu Steaua Bucuresti a fost poate cel mai asteptat de catre botosaneni si cum stadionul are doar putin peste 8.450 de locuri, ceilalti suporteri au luat cu asalt blocurile de langa arena pentru a putea vedea pe Steaua.

Declaratii interesante

"Botoşani stă foarte bine în clasament, dar eu nu văd nici un jucător de la ei pe care Steaua poate să dea 200.000 de euro! Ce să faci cu Hadnagy sau cu Cîrjan?" (Basarab Panduru, fost jucător Steaua)

"Sincer să fiu, nu mă aşteptăm să fim lideri, chiar şi cu două meciuri în minus, în etapa a 8-a. Dar meritam ţinînd cont şi de adversarii din campionat" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Botosaniul e o echipă cu calități tehnice foarte bune acasă, este o echipă care va deveni incomodă dacă nu-și pierde din organizare și stabilitate" (Ilie Dumitrescu, fost antrenor Steaua)

"Steaua este o echipă foarte puternică. Nu degeaba a câştigat anul trecut campionatul, nu degeaba joacă acum în Liga Campionilor. Nouă ne-ar fi trebuit mai multă atenţie în prima repriză, să ţinem mai mult de minge." (Ciprian Dinu, FC Botosani)

GALERIE FOTO (vezi mai jos rezumatul VIDEO):


































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...