Firmele private nu mai au voie să schimbe contoarele fără un angajat al Nova Apaserv!

Firmele private nu mai au voie să schimbe contoarele fără un angajat al Nova Apaserv!
Contractele care au fost făcute cu firmele private care verifică şi înlocuiesc contoarele de apă au fost întocmite în aşa fel încât operatorul de apă să iasă în pierdere, iar cei care fură apa să nu plătească, acuză Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

El a spus că toate aceste operaţiuni de verificare şi înlocuire a contoarelor se fac fără ca de faţă să fie prezent vreun angajat al Nova Apaserv.

Ţurcanu vrea să analizeze contractul încheiat cu firmele private.

"Este un contract făcut cu Elsaco şi Aquaterm. Se duc la cererea proprietarilor şi înlocuiesc contoarele fără să fie însoţiţi de vreun delegat al Nova Apaserv. De exemplu, cineva nu plăteşte apa şi are contor şi nu a plătit de trei ani. Trec la pauşal minim, deşi s-a consumat o grămadă, chemi firma Aquaterm sau Elsaco, îi dai 39 de lei, îţi ia contorul şi îţi pune altul nou şi tu ai avut de plătit apa 2.000-3.000 de lei. Ca să vedeţi ce contracte au fost făcute. Cam aşa s-a lucrat. Le-am spus să blocheze, să nu mai plece, să fac o înştiinţare la firme că nu mai au voie să meargă fără om de la Nova Apaserv", a spus Ţurcanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că cei de la Nova Apaserv au avut un preţ mult mai mare decât cele două firme pentru verificare şi înlocuire contoare şi automat cetăţenii s-au adresat celor care aveau preţul mai mic.

"Acum micşorez preţul la verificare contoare, pentru că se pierd foarte mulţi bani. La noi s-a pus preţ mult prea mare peste firmele private, şi e normal ca omul să mergă la firma privată să îşi aranjeze", a adăugat şeful CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1443

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1625

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
526

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...