Alegeri parlamentare 2020: Stop VOT! Românii au refuzat prezența la vot iar PSD câștigă alegerile la Botoșani

Alegeri parlamentare 2020: Stop VOT! Românii au refuzat prezența la vot iar PSD câștigă alegerile la Botoșani

Locuitorii din județul Botoșani, dar și din toată România, au refuzat prezența la vot inițiată de reprezentanții statului român pentru alegerea senatorilor și deputaților din România. Doar susținătorii PSD au participat masiv la votul de la Botoșani, în timp ce PNL a fost penalizat dur pentru deciziile luate de Guvern la închiderea piețelor și a școlilor.

În plină pandemie de Covid-19, șapte din zece botoșăneni au refuzat să meargă la vot pentru a pune ștampila pe unul din candidații partidelor politice din România, ceea ce face ca țara noastră să intre în istoria Uniunii Europene cu cea mai redusă prezență la un scrutin electoral din toate timpurile – un rezultat care în statele europene ar pune în discuție foarte serios inclusiv existența democrației și validitatea reprezentativității.

Prezența la vot este cu aproape 10% mai mică decât în 2016, când la urne au ajuns 39,49 % din locuitorii cu drept de vot.

La alegerile de azi, 6.12.2020, în toată România au ajuns la vot doar ceva mai mult de 5,3 milioane de locuitori, din care puțin peste 107 mii la Botoșani.

Până la ora 21.00, din cei 368.240 votanți înscriși pe listele permanente de la Botoșani, au fost prezente la vot doar 106.261 persoane, ceea ce înseamnă o prezență la urne sub 30%, din care, cea mai mare parte sunt susținătorii PSD.

Pe listele permanente au fost 98.054 votanți iar pe listele suplimentare 6.847. De asemenea, un număr de 1.374 persoane au votat cu urnă mobilă.

La Botoșani au fost organizate 427 de secții de votare, iar regula a fost făcută de locuitorii din mediul rural, singurii care au ieșit cu adevărat să-și susțină candidații, în primul rând PSD.

În mediul rural au ajuns la vot aproximativ 62.000 de votanți, în timp ce în orașe, în mediul urban, au ajuns la vot doar în jur de 45.000 persoane.

Practic, în municipiile și orașele din județ, botoșănenii au refuzat cel mai vehement prezența la vot, ceea ce a și dus la o prezență incredibil de slabă la urne.

În timp ce PSD câștigă la pas alegerile de la Botoșani, PNL a decontat inclusiv deciziile luate de Guvern la închiderea piețelor și a școlilor, ceea ce a dus la un vot de blam masiv la alegerile din 6 decembrie 2020.

Primele rezultate reale vor fi aflate mâine după numărarea buletinelor de vot, iar un rezultat final, cel mai probabil în cursul zilei de marți, când se va ști exact care este numărul de parlamentari din județ precum și de la ce partid provin.

 

Spune-ne opinia ta