PSD câștigă detașat alegerile de la Botoșani. Se știu deputații și senatorii

PSD câștigă detașat alegerile de la Botoșani. Se știu deputații și senatorii

În urma centralizării voturilor din cele 427 de secții de votare, PSD Botoșani a  câștigat alegerile în 66 de localități, PNL în 9 localități și USR într-o singură comunitate.

“Botoșănenii trebuie să beneficieze și de o guvernare PSD care să reia toate programele de investiții și toate măsurile de creștere a veniturilor și recuperare a locurilor de muncă desființate de Guvernul PNL-USR PLUS-PMP. Botoșănenii trebuie să fie respectați, profesorilor și medicilor botoșăneni să li se redea demnitatea și să fie protejați în fața noului coronavirus, copiilor să li se dubleze alocațiile, școlile să fie redeschise, antreprenorii și fermierii locali să fie salvați de la faliment, iar părinților și bunicilor noștri să li se recunoască toată munca pe care au depus-o o viață întreagă”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

Conform calculelor preliminare, Marius Budăi, Dan Șlincu și Costel Pătrăuceanu sunt viitorii deputați PSD, în timp ce Lucian Trufin va continua activitatea la nivel de Senat.

În urma scrutinului de ieri de la Botoșani, PSD a obținut 39.572 voturi, adică 44% din totalul voturilor valabil exprimate, PNL 18.029 voturi (20,05%), AUR - 13.085 voturi (14,55%), USR  6.711 voturi (7,46%), PRO Romania 5.117 voturi (5,69%), în timp ce celelalte partide nu au prins pragul electoral de 5%.

 

Spune-ne opinia ta