Un primar din judeţul Botoşani contestă destituirea din funcţie!

Încă un primar din judeţul Botoşani care a rămas fără mandat după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate a contestat la instanţa de contencios administrativ ordinul prefectului prin care a fost destituit din funcţie.

Un primar din judeţul Botoşani contestă destituirea din funcţie!

Este vorba de Geanin Loredan Buraga, care până de curând s-a aflat la conducerea primăriei din Mihălăşeni. Acesta a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care cere anularea ordinului prefectului.

La finele anului trecut,  judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul declarat de primarul comunei Mihălăşeni, Geanin Loredan Buraga, la decizia Curţii de Apel Suceava care a aprobat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit acestuia, primarul a fost incompatibil din cauză că ar fi deţinut în acelaşi timp calitatea de primar şi cea de administrator al unei societăţi, în perioada 2008- 2013.

Alţi doi primari din judeţul Botoşani şi-au pierdut anul acesta mandatele. Este vorba de Voicu Murariu, de la Vlădeni, care de asemenea a fost declarat incompatibil de ANI, şi  Ioan Gaidur, de la Nicșeni, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru  prezentarea cu rea credinţă de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete privind obţinerea de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

FOTO: Geanin Loredan Buraga


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 09:55
1363

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor dr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

astăzi, 09:13
568

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul...

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
296

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...