Un primar din judeţul Botoşani contestă destituirea din funcţie!

Încă un primar din judeţul Botoşani care a rămas fără mandat după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate a contestat la instanţa de contencios administrativ ordinul prefectului prin care a fost destituit din funcţie.

Un primar din judeţul Botoşani contestă destituirea din funcţie!

Este vorba de Geanin Loredan Buraga, care până de curând s-a aflat la conducerea primăriei din Mihălăşeni. Acesta a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care cere anularea ordinului prefectului.

La finele anului trecut,  judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul declarat de primarul comunei Mihălăşeni, Geanin Loredan Buraga, la decizia Curţii de Apel Suceava care a aprobat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit acestuia, primarul a fost incompatibil din cauză că ar fi deţinut în acelaşi timp calitatea de primar şi cea de administrator al unei societăţi, în perioada 2008- 2013.

Alţi doi primari din judeţul Botoşani şi-au pierdut anul acesta mandatele. Este vorba de Voicu Murariu, de la Vlădeni, care de asemenea a fost declarat incompatibil de ANI, şi  Ioan Gaidur, de la Nicșeni, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru  prezentarea cu rea credinţă de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete privind obţinerea de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

FOTO: Geanin Loredan Buraga


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
721

Salariile care le-au fost stabilite prin noua Lege a salarizării îi nemulţumesc profund pe angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani.Situaţia existentă la nivelul i...

Directorii Spitalului Mavromati ameninţă cu demisia!

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
1168

O bună parte dintre cei aflaţi în echipa de conducere a Spitalului Judeţean Mavromati ameninţă că îşi vor da demisiile de pe funcţii începând cu data de 1 ianuarie....

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
1052

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...