Un primar din judeţul Botoşani contestă destituirea din funcţie!

Încă un primar din judeţul Botoşani care a rămas fără mandat după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate a contestat la instanţa de contencios administrativ ordinul prefectului prin care a fost destituit din funcţie.

Un primar din judeţul Botoşani contestă destituirea din funcţie!

Este vorba de Geanin Loredan Buraga, care până de curând s-a aflat la conducerea primăriei din Mihălăşeni. Acesta a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care cere anularea ordinului prefectului.

La finele anului trecut,  judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul declarat de primarul comunei Mihălăşeni, Geanin Loredan Buraga, la decizia Curţii de Apel Suceava care a aprobat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit acestuia, primarul a fost incompatibil din cauză că ar fi deţinut în acelaşi timp calitatea de primar şi cea de administrator al unei societăţi, în perioada 2008- 2013.

Alţi doi primari din judeţul Botoşani şi-au pierdut anul acesta mandatele. Este vorba de Voicu Murariu, de la Vlădeni, care de asemenea a fost declarat incompatibil de ANI, şi  Ioan Gaidur, de la Nicșeni, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru  prezentarea cu rea credinţă de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete privind obţinerea de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

FOTO: Geanin Loredan Buraga


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2714

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1746

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1048

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...