Solicitare făcută de Urban Serv pentru majorarea tarifului la gunoi!

Solicitare făcută de Urban Serv pentru majorarea tarifului la gunoi!

Pe lângă utilităţile a căror scumpire a fost deja anunţată de toamna aceasta, botoşănenii vor scoate mai mulţi bani din buzunare şi pentru taxa de salubrizare.

Societatea Urban Serv a făcut o solicitare către Consiliul Local de modificare a tarifului, care nu va fi altceva decât o creştere, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.

Simion Drelciuc, directorul operatorului de salubritate, a precizat că se impune o astfel de modificare de tarif în condiţiile în care nu a mai fost operată din 2013, ca urmare a majorării salariului minim pe economie. Urmează ca aleşii municipali să decidă care va fi procentul de majorare, pe baza propunerilor făcute de Urban Serv.

“Modificarea tarifelor are la bază doar modificarea legislativă privind salariul minim pe economie fiindcă ultima modificare făcută în 2013 era la salariul de 800 de lei. Este o modificare a tarifului în care au fost introduse cheltuielile cu munca vie”, a menţionat directorul Urban Serv.

În prezent, taxa de salubrizare pentru cetăţenii care stau la bloc este de 11 lei/lună/persoană, iar la case este de 9,2 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1436

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
721

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
491

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...