Solicitare făcută de Urban Serv pentru majorarea tarifului la gunoi!

Solicitare făcută de Urban Serv pentru majorarea tarifului la gunoi!

Pe lângă utilităţile a căror scumpire a fost deja anunţată de toamna aceasta, botoşănenii vor scoate mai mulţi bani din buzunare şi pentru taxa de salubrizare.

Societatea Urban Serv a făcut o solicitare către Consiliul Local de modificare a tarifului, care nu va fi altceva decât o creştere, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.

Simion Drelciuc, directorul operatorului de salubritate, a precizat că se impune o astfel de modificare de tarif în condiţiile în care nu a mai fost operată din 2013, ca urmare a majorării salariului minim pe economie. Urmează ca aleşii municipali să decidă care va fi procentul de majorare, pe baza propunerilor făcute de Urban Serv.

“Modificarea tarifelor are la bază doar modificarea legislativă privind salariul minim pe economie fiindcă ultima modificare făcută în 2013 era la salariul de 800 de lei. Este o modificare a tarifului în care au fost introduse cheltuielile cu munca vie”, a menţionat directorul Urban Serv.

În prezent, taxa de salubrizare pentru cetăţenii care stau la bloc este de 11 lei/lună/persoană, iar la case este de 9,2 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

astăzi, 13:36
250

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

astăzi, 12:56
309

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

astăzi, 12:31
723

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...