Solicitare făcută de Urban Serv pentru majorarea tarifului la gunoi!

Solicitare făcută de Urban Serv pentru majorarea tarifului la gunoi!

Pe lângă utilităţile a căror scumpire a fost deja anunţată de toamna aceasta, botoşănenii vor scoate mai mulţi bani din buzunare şi pentru taxa de salubrizare.

Societatea Urban Serv a făcut o solicitare către Consiliul Local de modificare a tarifului, care nu va fi altceva decât o creştere, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.

Simion Drelciuc, directorul operatorului de salubritate, a precizat că se impune o astfel de modificare de tarif în condiţiile în care nu a mai fost operată din 2013, ca urmare a majorării salariului minim pe economie. Urmează ca aleşii municipali să decidă care va fi procentul de majorare, pe baza propunerilor făcute de Urban Serv.

“Modificarea tarifelor are la bază doar modificarea legislativă privind salariul minim pe economie fiindcă ultima modificare făcută în 2013 era la salariul de 800 de lei. Este o modificare a tarifului în care au fost introduse cheltuielile cu munca vie”, a menţionat directorul Urban Serv.

În prezent, taxa de salubrizare pentru cetăţenii care stau la bloc este de 11 lei/lună/persoană, iar la case este de 9,2 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta