Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean, plătite retroactiv

Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean, plătite retroactiv

Angajații Consiliului Județean Botoșani vor beneficia de majorările salariale care au fost dispuse printr-o decizie a Curții Constituționale încă din luna decembrie.

Deși în alte județe din țară funcționarii au primit deja bani mai mulți la leafă, la Botoșani abia acum se aplică creșterea, dar angajații vor primi banii retroactiv, după cum a precizat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

"Am semnat documentele și cred că săptămâna aceasta, dacă nu cel târziu săptămâna viitoare, se vor da compensările din urmă, din decembrie și până acum, și din martie sperăm să intrăm în linie dreaptă cu salariile la zi. În cazul funcționarilor salariile cu crescut cu 75%, iar la personalul contractual cu 20%. Lumea este bucuroasă", a specificat președintele Consiliului Județean.

În urmă cu câteva zile, mai mulți salariați ai Consiliului Județean au întrerupt activitatea, fiind nemulțumiți că la Botoșani salariile sunt mult mai mici decât la alte consilii județene din țară. Explicația primită a fost aceea că se fac calcule care necesită o perioadă mai îndelungată de timp pentru a stabili noile salarii.

Efortul suplimentar lunar pentru plata salariilor majorate se ridică la 200.000 de lei.

În momentul de față, cel mai mare salariu din Consiliul Județean Botoșani este al secretarului, respectiv 10.422 lei brut, iar cea mai mică leafă este a unui îngrijitor și ajunge la 1.587 lei. 

Citește și Nervi pe holurile Consiliului Județean! "Nu mai puneți pumnul în gură! Ne sfidați!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

astăzi, 16:55
220

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...

Primărie din Botoșani cu conturile blocate și cu sechestru pe bunuri!

astăzi, 12:52
2544

Primăria comunei Mihălășeni a ajuns în imposibilitatea de a mai achia cheltuielile de funcționare după ce instanța a decis să plătească aproape 700.000 de lei unei firme pentru un proi...

Concurs de suplinire pentru posturile vacante din școlile botoșănene

astăzi, 11:09
1031

La mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar, sute de posturi încă sunt vacante în unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani....