Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean, plătite retroactiv

Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean, plătite retroactiv

Angajații Consiliului Județean Botoșani vor beneficia de majorările salariale care au fost dispuse printr-o decizie a Curții Constituționale încă din luna decembrie.

Deși în alte județe din țară funcționarii au primit deja bani mai mulți la leafă, la Botoșani abia acum se aplică creșterea, dar angajații vor primi banii retroactiv, după cum a precizat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

"Am semnat documentele și cred că săptămâna aceasta, dacă nu cel târziu săptămâna viitoare, se vor da compensările din urmă, din decembrie și până acum, și din martie sperăm să intrăm în linie dreaptă cu salariile la zi. În cazul funcționarilor salariile cu crescut cu 75%, iar la personalul contractual cu 20%. Lumea este bucuroasă", a specificat președintele Consiliului Județean.

În urmă cu câteva zile, mai mulți salariați ai Consiliului Județean au întrerupt activitatea, fiind nemulțumiți că la Botoșani salariile sunt mult mai mici decât la alte consilii județene din țară. Explicația primită a fost aceea că se fac calcule care necesită o perioadă mai îndelungată de timp pentru a stabili noile salarii.

Efortul suplimentar lunar pentru plata salariilor majorate se ridică la 200.000 de lei.

În momentul de față, cel mai mare salariu din Consiliul Județean Botoșani este al secretarului, respectiv 10.422 lei brut, iar cea mai mică leafă este a unui îngrijitor și ajunge la 1.587 lei. 

Citește și Nervi pe holurile Consiliului Județean! "Nu mai puneți pumnul în gură! Ne sfidați!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2739

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1749

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1052

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...