Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean, plătite retroactiv

Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean, plătite retroactiv

Angajații Consiliului Județean Botoșani vor beneficia de majorările salariale care au fost dispuse printr-o decizie a Curții Constituționale încă din luna decembrie.

Deși în alte județe din țară funcționarii au primit deja bani mai mulți la leafă, la Botoșani abia acum se aplică creșterea, dar angajații vor primi banii retroactiv, după cum a precizat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

"Am semnat documentele și cred că săptămâna aceasta, dacă nu cel târziu săptămâna viitoare, se vor da compensările din urmă, din decembrie și până acum, și din martie sperăm să intrăm în linie dreaptă cu salariile la zi. În cazul funcționarilor salariile cu crescut cu 75%, iar la personalul contractual cu 20%. Lumea este bucuroasă", a specificat președintele Consiliului Județean.

În urmă cu câteva zile, mai mulți salariați ai Consiliului Județean au întrerupt activitatea, fiind nemulțumiți că la Botoșani salariile sunt mult mai mici decât la alte consilii județene din țară. Explicația primită a fost aceea că se fac calcule care necesită o perioadă mai îndelungată de timp pentru a stabili noile salarii.

Efortul suplimentar lunar pentru plata salariilor majorate se ridică la 200.000 de lei.

În momentul de față, cel mai mare salariu din Consiliul Județean Botoșani este al secretarului, respectiv 10.422 lei brut, iar cea mai mică leafă este a unui îngrijitor și ajunge la 1.587 lei. 

Citește și Nervi pe holurile Consiliului Județean! "Nu mai puneți pumnul în gură! Ne sfidați!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
713

Salariile care le-au fost stabilite prin noua Lege a salarizării îi nemulţumesc profund pe angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani.Situaţia existentă la nivelul i...

Directorii Spitalului Mavromati ameninţă cu demisia!

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
1161

O bună parte dintre cei aflaţi în echipa de conducere a Spitalului Judeţean Mavromati ameninţă că îşi vor da demisiile de pe funcţii începând cu data de 1 ianuarie....

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
1048

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...