Președintele Consiliului Județean vrea salarii mai mari pentru unii angajați din instituție

Președintele Consiliului Județean vrea salarii mai mari pentru unii angajați din instituție

O parte dintre lefurile de la Consiliul Județean s-ar putea majora de la începutul acestui an. Președintele Consiliuli Județean, Costică Macaleți, susține că angajații cu studii superioare, care fac parte din categoria personalului contractual, fac aceeași activitate ca funcționarii publici, ale căror salarii au crescut considerabil anul trecut.

Macaleți vrea ca și salariile personalului contractual să crească, cu un procent de până la 10%.

"Majorăm și noi salariul minim, care a ajuns la 1.900 de lei, contribuțiile trec de la angajator la angajat, nu se pierde, nu se câștigă. Vom avea o abordare separată a salariaților contractuali cu studii superioare, în sensul că prestează aproximativ aceeași activitate ca și funcționarii publici și salariile lor sunt mai mici. Am spus sindicatelor să facă o evaluare și să ne dea un punct de vedere în sensul acesta", a declarat Costică Macaleți.

În această situație sunt în jur de 15 persoane.

Din 2018 se va plăti, pentru angajații Consiliului Județean Botoșani, și un spor de 10% pentru cei care lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare.

Acest spor se acordă în condițiile în care sunt întruniți cel puțin doi factori de risc din cei cinci posibili (existența factorilor nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului; intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori; durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi; existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă).


Un astfel de spor s-a plătit și în trecut, dar a fost sistat. 

 

 

Spune-ne opinia ta