Bugetul Consiliului Județean va fi aprobat în ședință extraordinară. Bani insuficienți pentru salarii la o instituție din subordine

Consilierii județeni vor fi convocați, în data de 8 februarie, într-o ședință extraordinară pentru a aproba bugetul pe anul 2018.

Bugetul Consiliului Județean va fi aprobat în ședință extraordinară. Bani insuficienți pentru salarii la o instituție din subordine

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a precizat că marea majoritate a cheltueililor, în special cele de natură salarială, sunt acoperite, probleme fiind numai la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului unde nu sunt bani de salarii pentru tot anul.

Este o situație care se repetă însă în fiecare an, iar necesarul de fonduri pentru finalul de an se alocă, de regulă, la rectificarea bugetară. 

"Pe 8 februarie convocăm ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului Consiliului Județean și a bugetelui instituțiilor din subordinea. Avem o problemă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în materie de salarii, dar nu este treaba noastră ci a Guvernului să asigure fondurile necesare. În acest moment nu sunt asigurate până la sfârșitul anului", a menționat președintele Consiliului Județean.

Veniturile totale estimate pe anul în curs se ridică la 303,93 milioane de lei. 19,3 milioane de lei sunt veniturile obţinute din cota defalcată din impozitul pe venit, 105 milioane de lei vor veni din subvenţii de la bugetul de stat şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar alţi 53,7 milioane de lei vor fi bani pentru echilibrarea bugetelor locale.

La capitolul cheltuieli, pentru cheltuieli de personal vor fi direcţionaţi aproximativ 17 milioane de lei, iar pentru învăţământ 9,3 milioane de lei.

Fondul de rezervă ce se va constitui anul acesta la nivelul Consiliului Judeţean va fi în sumă de 500.000 de lei. 80 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru sănătate, iar pentru asistenţă socială 128 de milioane de lei.
Suma prinsă în proiectul de buget pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri este de 58,7 milioane lei.

 

Spune-ne opinia ta