PROTEST la Consiliul Județean Botoșani! Angajații au întrerupt activitatea - FOTO

Aproximativ 30 de angajați din cadrul Consiliului Județean Botoșani au declanșat, marți dimineață, un protest spontan și au încetat activitatea.

PROTEST la Consiliul Județean Botoșani! Angajații au întrerupt activitatea - FOTO

Oamenii au ieșit din birouri în holul instituției, nemulțumirea acestora fiind legata de salarii. Cei care protestează fac parte atat din categoria personalului contractual, dar și din rândul funcționarilor publici.

Angajații spun că nu înteleg modalitatea prin care li se calculeaza salariile, fiind revoltați de faptul că pe funcții similare, în alte județe salariile sunt chiar și cu 50 % mai mari.

Mai mulți reprezentanți ai angajaților au intrat la directorul de la Direcția de Buget Finanțe, din cadrul Consiliului Județean Botoșani, pentru a cere explicații. Salariații sunt hotărâți, că dacă nu li se clarifică situația, să intrerupa activitatea pe o perioadă mai mare de timp.

"Este vorba de aplicarea deciziei Curții Constituționale 794 care face referire la uniformizarea salariilor între aceleași categorii de personal. Ar trebui să crească salariile măcar un pic, că am rămas cu cele mai mici salarii din țară și nu este corect. Sunt discrepanțe foarte mari și tocmai aceasta a fost și ideea emiterii deciziei de către Curtea Constituțională până la intrarea în vigoare a legii unice a salarizării să uniformizeze. Decizia Curții Constituționale este din 21 decembrie. De atunci ar trebui să ne fie majorate salariile. Ni s-a spus că e de durată să se facă calculul", a declarat Sanda Constantinică, vicelider al Sindicatului aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Județean Botosani.

Angajații spun că un șofer angajat la Consiliul Județean Botoșani are un salairu net de 1.300 de lei, în timp ce la Vrancea pentru un post similar salariul este de 2.700 de lei, iar la Bacău de 2.300 lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
414

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
862

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
633

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...