Propunerea lansată de primarul Cătălin Flutur pentru rezolvarea problemei gunoiului din cartiere

Problema gunoiului care se adună în municipiul Botoșani, mai ales la sfârșit de săptămână, a rămas încă nerezolvată deși au fost numeroase discuții despre această situație. 

Propunerea lansată de primarul Cătălin Flutur pentru rezolvarea problemei gunoiului din cartiere

Întrucât depozitul de la Stăuceni este închis duminica, la platformele din oraș se adună în weekend cantități mari de deșeuri, mai ales pe perioada verii, deșeuri care sunt ridicate de mașinile Urban Serv abia luni. 

Primarul Cătălin Flutur susține că administratorul depozitului de la Stăuceni ar putea să gândească un nou program de funcționare, în condițiile în care în perioada din săptămână în care se adună foarte mult gunoi acesta nu poate fi transportat.

Discuții despre programul de funcționare au avut loc și la nivelul Consiliului Județean, dar reprezentanții instituției au spus că deocamdată contractul nu poate fi modificat mai devreme de un an de la încheierea acestuia, fiind prevăzute șase zile de funcționare pe săptămână.

"Am văzut că sunt probleme cu colectarea gunoiului în timpul weekendului. Am primit niște răspunsuri prin care se spunea că nu se poate, că este un contract care spune să se lucrează șase zile pe săptămână și dacă ar lucra a șaptea zi ar crește foarte mult prețul la gunoi. Nu cred acest lucru. Am făcut o propunere celor în drept, celor care trebuie să facă lucrul acesta. Și eu și toți botoșănenii, vinerea, sâmbăta, toți merg la cumpărături, gătesc, fac curățenie în casă și pun ce se adună la platformele de gunoi. Propunerea mea este, dacă tot vor să lucreze șase zile, de ce nu-și iau liber miercuri. Să lucreze sâmbătă și duminică, să putem duce gunoiul care se adună în exces, dublu după, și își iau liber miercurea și nu ducem nimic. Și uite așa rezolvăm o problemă. Cu toate că mi se pare normal, dacă se produce gunoi șapte zile, să se lucreze șapte zile din șapte. Este o provocare și o propunere pe care o fac către operatorul Diasil", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta