Primăriile din județ primesc bani pentru arierate. Cât va primi Primăria Botoșani!

Primăriile din județ primesc bani pentru arierate. Cât va primi Primăria Botoșani!

Consiliul Județean urmează a împărți primăriilor din județul Botoșani sume pentru echilibrarea bugetelor locale, din cota de 20% din TVA. Repartizarea sumelor se va face, marți, în ședință extraordinară. 

Cei mai mulți bani vor fi direcționați către plata arieratelor. Potrivit lui Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, Primăria municipiului Botoșani va primi puțin peste 1 milion de lei, suma totală solicitată de munciipalitate fiind de 1,8 milioane lei.

"Cele 179 de miliarde de lei vechi le vom da pentru arierate, dar nu în totalitate pentru că arieratele ar depăși suma pe care noi o avem la dispoziție pentru a repartizată. Am luat ca prioritate problema școlilor și a grădinițelor, alimentări cu apă. În general cei care au făcut solicitări pentru așa ceva banii i-am dat cu prioritate, pentru că se nominalizează poziția pentru care se dau banii", a declarat președintele Consiliului Județean.

20 de primării din județ au transmis adrese către Consiliul Județean solicitând bani pentru arierate, dar doar patru ar avea datorii, în urma datelor transmise de cei de la Finanțe.

 

 

Spune-ne opinia ta