Primăriile din județ primesc bani pentru arierate. Cât va primi Primăria Botoșani!

Primăriile din județ primesc bani pentru arierate. Cât va primi Primăria Botoșani!

Consiliul Județean urmează a împărți primăriilor din județul Botoșani sume pentru echilibrarea bugetelor locale, din cota de 20% din TVA. Repartizarea sumelor se va face, marți, în ședință extraordinară. 

Cei mai mulți bani vor fi direcționați către plata arieratelor. Potrivit lui Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, Primăria municipiului Botoșani va primi puțin peste 1 milion de lei, suma totală solicitată de munciipalitate fiind de 1,8 milioane lei.

"Cele 179 de miliarde de lei vechi le vom da pentru arierate, dar nu în totalitate pentru că arieratele ar depăși suma pe care noi o avem la dispoziție pentru a repartizată. Am luat ca prioritate problema școlilor și a grădinițelor, alimentări cu apă. În general cei care au făcut solicitări pentru așa ceva banii i-am dat cu prioritate, pentru că se nominalizează poziția pentru care se dau banii", a declarat președintele Consiliului Județean.

20 de primării din județ au transmis adrese către Consiliul Județean solicitând bani pentru arierate, dar doar patru ar avea datorii, în urma datelor transmise de cei de la Finanțe.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
450

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
615

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
291

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...