Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Singura șansă ca Primăria din Mihălășeni să își achite datoriile pe care le are pentru a i se debloca conturile este alocarea unor fonduri de la Guvern.

 

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării fondurilor necesare pentru rezolvarea situației delicate în care se află administrația publică locală de la Mihălășeni.

"Am consultat Direcția juridică și am făcut un proiect de Hotărâre de Guvern semnat de mine și de domnul prefect și l-am trimis la Guvern. Am solicitat alocarea banilor necesari. Sperăm că vom primi fondurile pentru deblocarea situației de la primăria din Mihălășeni", a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

Suma de 690.000 de lei cât are de achitat primăria este mult prea mare pentru a fi suportată din fondul de rezervă al județului, a mai precizat Macaleți.

Primăria comunei Mihălășeni a ajuns în imposibilitatea de a mai achia cheltuielile de funcționare după ce instanța a decis să plătească aproape 700.000 de lei unei firme pentru un proiect implementat la nivelul comunei dar pentru care nu au mai fost asigurate fondurile necesare pentru finalizare.

Este vorba de un proiect derulat de Primăria Mihălășeni în parteneriat cu Agenția Fondului de Mediu și cu Consiliului Județean care presupunea împădurirea unei suprafețe de teren de pe raza unității administrativ-teritoriale. 

Banii trebuiau virați de Agenția Fondului de Mediu, după cum susține viceprimarul comunei, dar plățile nu s-au mai făcut din lipsă de resurse financiare.

Firma care a executat lucrările de împădurire a dat în judecată Primăria Mihălășeni pentru a recupera banii, existând o decizie definitivă și irevocabilă a instanței în defavoarea unității administrativ-teritoriale.

De curând, conturile primăriei au fost blocate și s-a pus sechestru și pe o parte din bunuri, fiind vorba de niște autoturisme. 

 

Spune-ne opinia ta