Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai societţii Nova Apaserv dau asigurări că nu va mai fi o întrerupere generală a apei, datorată situaţiei de la Barajaul de la Bucecea, iar singurele probleme care ar putea să apară în sistem ar putea fi punctuale, în cazul producerii unor avarii.

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta fiind şi motivul pentru care s-a sistat alimentarea cu apă. Pompele suplimentare au fost aduse la Suceava şi Galaţi, dar şi de la ISU Botoşani.

“Acum avem şase pompe. Trebuia din capul locului să vină cu pompele necesare pentru a-şi onora contractul cu Nova Apaserv. Sperăm să nu avem probleme în continuare. Repunerea sistemului de apă în funcţiune poate presupune şi avarii, da ca şi chestiune generală. Cetăţenii nu trebuie să îşi mai facă rezerve de apă. Dacă apare undeva o avarie pe o conductă, şi sunt conducte îmbătrânite, trebuie să acţionăm”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Siret au anunţat că renunţă la o parte dintre lucrările care erau programate până pe data de 26 octombrie la Barajul de la Bucecea iar până duminică vor asigura funrizarea apei către Nova Apaserv în condiţii normale.

Vineri dimineaţă a fost reluată alimentarea cu apă în mare parte din municipiul Botoşani, dar încă mai sunt zone unde presiunea este scăzută.

 

 

Spune-ne opinia ta