Politistii, diferentiati doar prin gradele de pe umar si insemnele de pe mana!

Politistii, diferentiati doar prin gradele de pe umar si insemnele de pe mana!
Acelasi tip de uniforma pentru toti angajaţii din structurile Ministerului de Interne! Culoarea va fi albastra, singura diferenţă fiind gradul de pe umăr şi însemnele de pe mână, a anunţat Dan Nica.

Noile uniforme vor fi purtate incepand cu 1 iulie, acest an.

Este vorba despre angajati din Poliţia Naţională, Poliţia de Frontieră, Pompieri, Aparatul Central, Oficiul Român de Imigrări şi din structurile care eliberează actele de identitate, urmand ca singurii care vor purta alt fel de uniforma sa fie angajatii Politiei Locale.

Fiecare angajat va suporta costul uniformei din banii alocaţi pentru echipamente, adică 2.000 de lei pe an. Ministrul a mai spus că uniformele vor fi confecţionate de fiecare unitate de poliţie în parte, locală sau judeţeană, urmând să fie organizată o licitaţie publică.

El a adăugat că uniforma va fi confecţionată din acelaşi tip de material, astfel că va exista şi o reducere la cumpărarea acestuia.

Nica a precizat că a dispus ca cei care îşi desfăşoară activitatea în stradă, cum este cazul poliţiştilor de la rutieră, să aibă uniforme care să-i protejeze, confecţionate din material bun, rezistent la frig, vânt şi ploaie. Ministrul de Interne a subliniat faptul că nu vor exista decât două tipuri de uniforme, cea a Poliţiei Locale şi cea a Poliţiei Naţionale.

"La ora actuală este o confuzie mare între diversele structuri poliţieneşti, indiferent că sunt din poliţia naţională sau lucrează prin alte zone, ceea ce face ca şi omul, în momentul în care apelează la un poliţist, să nu ştie exact cu cine stă de vorbă. Poliţia locală va avea o uniformă diferită de poliţia naţională, tocmai pentru ca să poată să fie identificaţi şi să poată mai uşor să se prezinte în faţa oamenilor, să ştie fiecare când vine în control că are dreptul, că este poliţist local", a spus Nica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în microbuzul școlar: Au fost solicitate Ambulanța și Poliția!

Joi, 13 Decembrie 2018
1098

O glumă a unui elev, într-un microbuz școlar aflat în trafic, a avut consecințe nebănuite. Copiii au fost nevoiți să coboare din microbuz, la fața locului ajungând ulterior ec...

Ninsori și temperaturi scăzute, în următoarele zile!

Joi, 13 Decembrie 2018
353

Sfarsitul saptamanii vine cu precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in mare parte a tarii. Duminica vor creste putin temperaturile prin sud. Meteorologii anunta pentru vineri maxime de 4 ...

COMUNICAT - Urgenţă Naţională: Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi!

Joi, 13 Decembrie 2018
161

Opoziţia a prezentat textul moţiunii de cenzură iniţiată de PNL-USR-PMP împotriva Guvernului. „Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o ...