Politistii, diferentiati doar prin gradele de pe umar si insemnele de pe mana!

Politistii, diferentiati doar prin gradele de pe umar si insemnele de pe mana!
Acelasi tip de uniforma pentru toti angajaţii din structurile Ministerului de Interne! Culoarea va fi albastra, singura diferenţă fiind gradul de pe umăr şi însemnele de pe mână, a anunţat Dan Nica.

Noile uniforme vor fi purtate incepand cu 1 iulie, acest an.

Este vorba despre angajati din Poliţia Naţională, Poliţia de Frontieră, Pompieri, Aparatul Central, Oficiul Român de Imigrări şi din structurile care eliberează actele de identitate, urmand ca singurii care vor purta alt fel de uniforma sa fie angajatii Politiei Locale.

Fiecare angajat va suporta costul uniformei din banii alocaţi pentru echipamente, adică 2.000 de lei pe an. Ministrul a mai spus că uniformele vor fi confecţionate de fiecare unitate de poliţie în parte, locală sau judeţeană, urmând să fie organizată o licitaţie publică.

El a adăugat că uniforma va fi confecţionată din acelaşi tip de material, astfel că va exista şi o reducere la cumpărarea acestuia.

Nica a precizat că a dispus ca cei care îşi desfăşoară activitatea în stradă, cum este cazul poliţiştilor de la rutieră, să aibă uniforme care să-i protejeze, confecţionate din material bun, rezistent la frig, vânt şi ploaie. Ministrul de Interne a subliniat faptul că nu vor exista decât două tipuri de uniforme, cea a Poliţiei Locale şi cea a Poliţiei Naţionale.

"La ora actuală este o confuzie mare între diversele structuri poliţieneşti, indiferent că sunt din poliţia naţională sau lucrează prin alte zone, ceea ce face ca şi omul, în momentul în care apelează la un poliţist, să nu ştie exact cu cine stă de vorbă. Poliţia locală va avea o uniformă diferită de poliţia naţională, tocmai pentru ca să poată să fie identificaţi şi să poată mai uşor să se prezinte în faţa oamenilor, să ştie fiecare când vine în control că are dreptul, că este poliţist local", a spus Nica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Răzvan Rotaru vorbește despre greva parlamentară

astăzi, 08:10
63

Deputatul PSD Razvan Rotaru a declarat, joi seara, ca, daca Liviu Dragnea nu va demisiona in urma sedintei CExN de vineri, nu exclude ca cei 80 de parlamentari care il contesta pe liderul social-democ...

Ședință extraordinară a Consiliului Local Botoșani: Pe ordinea de zi, proiectul Cornișa și bugetul municipiului!

astăzi, 07:18
451

Consiliul Local al Municipiului Botoșani se întrunește, vineri, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind două puncte de dezbatere.Astfel, consilierii locali vor discuta ...

Mihai Ursachi revine la Ipoteşti

Joi, 20 Septembrie 2018
100

Debutând în anul 1970, Mihai Ursachi își deschide volumul Inel cu enigma cu un poem emblematic Ad lectorem:Întâia oară vei vedeaŞi vei pleca şi vei uita;Ci încʼodată dacă vii...