Vești proaste! Se anunță o nouă scumpire a gunoiului!
BOTOSANI

Vești proaste pentru botoșăneni la început de an! După scumpirea gunoiului din toamna anului trecut, se preconizează o nouă majorare de tarif.

Vești proaste! Se anunță o nouă scumpire a gunoiului!


Societatea Urban Serv a fost deja notificată că, pentru fiecare tonă de deșeuri duse de la 1 ianuarie la depozitul de la Stăuceni, va trebui să plătească în plus 80 de lei.

Această nouă taxă pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi ar fi trebuit introdusă încă de acum cinci ani, dar a tot fost amânată, 2017 fiind ultimul an în care Uniunea Europeană mai permitea o prelungire de termen. 

Conducerea societății Urban Serv a înștiințat autoritatea locală, urmând ca în perioada următoare să se decidă de unde va fi suportată această nouă cheltuială. 

"Noi am anunțat autoritatea publică locală de situația existentă, am solicitat introducerea în tarif a taxei și urmează să ni se dea un răspuns, să știm și noi cum procedăm în continuare. Am primit notificare de la Diasil Suceava că vor percepe începând cu 1 ianuarie la fiecare tonă de deșeu pe care o vom transporta la Stăuceni cei 80 de lei pe tonă. Autoritatea va trebui să găsească soluții și soluțiile sunt de la populație, să încaseze cei 80 de lei cu care să putem plăti taxa aceasta. Dacă nu se vor găsi alte soluții, majorarea tarifului este singura soluția. Noi am trimis de acum trei luni înștiințarea către autoritatea locală, vineri am trimis din nou, astăzi am revenit asupra înștiințărilor. Deocamdată nu plătim, că avem și noi o perioadă. Ducem deșeurile luna aceasta și plătim după, la sfârșitul lunii", a declarat Simion Drelciuc. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
696

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1646

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
541

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...