Vești proaste! Se anunță o nouă scumpire a gunoiului!
BOTOSANI

Vești proaste pentru botoșăneni la început de an! După scumpirea gunoiului din toamna anului trecut, se preconizează o nouă majorare de tarif.

Vești proaste! Se anunță o nouă scumpire a gunoiului!


Societatea Urban Serv a fost deja notificată că, pentru fiecare tonă de deșeuri duse de la 1 ianuarie la depozitul de la Stăuceni, va trebui să plătească în plus 80 de lei.

Această nouă taxă pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi ar fi trebuit introdusă încă de acum cinci ani, dar a tot fost amânată, 2017 fiind ultimul an în care Uniunea Europeană mai permitea o prelungire de termen. 

Conducerea societății Urban Serv a înștiințat autoritatea locală, urmând ca în perioada următoare să se decidă de unde va fi suportată această nouă cheltuială. 

"Noi am anunțat autoritatea publică locală de situația existentă, am solicitat introducerea în tarif a taxei și urmează să ni se dea un răspuns, să știm și noi cum procedăm în continuare. Am primit notificare de la Diasil Suceava că vor percepe începând cu 1 ianuarie la fiecare tonă de deșeu pe care o vom transporta la Stăuceni cei 80 de lei pe tonă. Autoritatea va trebui să găsească soluții și soluțiile sunt de la populație, să încaseze cei 80 de lei cu care să putem plăti taxa aceasta. Dacă nu se vor găsi alte soluții, majorarea tarifului este singura soluția. Noi am trimis de acum trei luni înștiințarea către autoritatea locală, vineri am trimis din nou, astăzi am revenit asupra înștiințărilor. Deocamdată nu plătim, că avem și noi o perioadă. Ducem deșeurile luna aceasta și plătim după, la sfârșitul lunii", a declarat Simion Drelciuc. 

 

Spune-ne opinia ta