Directorul Urban Serv: "I-am amenințat pe comercianții din Piața Mare că venim cu buldozerele"

Directorul Urban Serv: "I-am amenințat pe comercianții din Piața Mare că venim cu buldozerele"

Una dintre problemele cu care se confruntă municipalitatea și, în special, se pare, Urban Serv, este nerespectarea spațiului public de către comercianții din Piața Mare.

Extinderea ilegală a tarabelor și așezarea mărfurilor pe spațiul public se practică de ani de zile, fără ca măsurile luate sau, cel puțin, promise să aibă efectul așteptat. 

"Sunt foarte mulți care se tot extind, fără voie. De asta ne trezim că aleile din Piață devin cărări. E o strategie a lor: să facă lumea să se împiedice de marfa lor. Și indiferent de măsurile luate, tot au fost oameni care să nu respecte accesul restului oamenilor", spune Simion Drelciuc, director Urban Serv.

Autoritățile au pus în practică o mulțime de metode, pentru a nu mai fi nevoie să se treacă în șir indian pe ce a mai rămas neocupat din aleile pieței. "Au fost trasate linii, ca pe șosea, care să le arate comercianților că nu au voie să depășească spațiul plătit de ei. Dar nici asta nu a funcționat. Liniile s-au acoperit. Am mers acolo cu Poliția Locală de nu știu câte ori. Lucrurile se îndreptau pentru scurt timp, apoi reveneau la situația obișnuită. Le-am luat umbrelele, i-am amenințat că venim cu buldozere. Dar degeaba, ieșea mereu scadal. Greu funcționează legea la ei", subliniază directorul societății de salubrizare.

Momentan, conducerea Urban Serv așteaptă un răspuns din partea Consiliului Local, după ce a propus mutarea comercianților. "De trei-patru ani ne-am exprimat intenția de a-i muta, din cauza reclamațiilor. Lumea se împiedică de coroane, cade... Dar consilierii au hotărât să îi lăsăm în pace, deocamdată. Și culmea, când merg prin piață, oamenii îmi spun că totul e în regulă. Bine, că s-au și învățat cu fața mea. Iar când plec de acolo, curg reclamațiile", explică Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr de 19 ani la un pas de moarte, din cauza neadaptării vitezei

Luni, 28 Septembrie 2020
1933

Un tânăr de 19 ani, din comuna Dângeni, a fost grav rănit, după ce a intrat cu mașina într-un camion, pe drumul național 29D, în aproiere de Dealu Mare.Evenimentul s-a...

PSD are majoritate și în Consiliul Local, dar un ales la limită poate face diferența

Luni, 28 Septembrie 2020
3764

Partidul Social Democrat va avea puteri depline și în Consiliul municipiul Botoșani, unde a obținut majoritatea. Cvorumul deliberativ va aduna oameni din patru formațiuni politice, îns...

Colonelul Radu Anton, votat masiv, deși a trecut în neființă

Luni, 28 Septembrie 2020
1351

Colonelul Radu Anton, fost șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, care candida la Primăria comunei Vorona, a fost votat de peste 500 de oameni, deși el s-a stins viner...