Cu varza și cartofii, la Prefectură. Producătorii individuali s-au săturat de samsari! FOTO

Cu varza și cartofii, la Prefectură. Producătorii individuali s-au săturat de samsari! FOTO
Producătorii individuali care își vând produsele în piețele din Botoșani duc o bătălie permanentă cu samsarii. Mai mulți producători au venit, vineri, la Instituția Prefectului pentru a-și prezenta produsele, dar să își facă cunoscute și nemulțumirile pe care le au vizavi de condițiile în care sunt nevoiți să își valorifice marfa.

"Avem zilnic produse proaspete și așteptăm cumpărătorii să vină să cumpere cu încredere. Și prețurile sunt convenabile. Sunt vânzători care sunt mai mult intermediari și care vorbesc urât și asta nu ne place nouă, la producători. Ei vând azi la unul, mâine la altul, și nu le pasă dacă mai vin oamenii la piață. Noi așteptăm oamenii să vină cu încredere să cumpere produsele noastre", a spus o producătoare din județul Suceava, care își vinde produsele la Botoșani.

Producătorii spun că încearcă să ofere clienților produse cât mai naturale, pentru că agricultură bio nu se poate realiza.

"Încercăm să facem produse cât mai naturale că bio este imposibil să faci, sunt niște reglementări, niște parametri care trebuie respectați. Încercăm cu soluții cât mai naturale care însă sunt foarte scumpe, gunoi de grajd, fără îngrășăminte, fără substanțe cu hormoni, semințele sunt făcute de noi, foarte puțin luăm din comerț. Nemulțumirea este cum le vindem, în ce condiții, cu picioarele în apă, pe beton, cu umbrele improvizate de noi cu toate că plătim spațiul din piață. Eu produc 30 de produse care este imposibil să le vinzi pe un metru pătrat", a spus un alt producător.

"Să se facă în piață diferența între producătorii adevărați și comercianți, Să mănânce toată lumea, că ne încurcăm și nu știm care sunt oile albe și oile negre", a conchis unul dintre producătorii prezenți la întâlnire.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
35

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
201

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...