Buget de austeritate, drumuri in asteptare, bani putini pentru administratiile locale!

Buget de austeritate, drumuri in asteptare, bani putini pentru administratiile locale!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, spera ca, chiar daca bugetul judetului nu arata deloc incurajator, sa se suplimenteze pe parcurs cu sumele necesare.

Comparativ cu executia bugetara de anul trecut, acum sumele sunt mult mai mici. Daca in 2008 pentru finantarea cheltuielilor la descentralizate pe judet (unde intra activitatea de asistenta sociala si protectia copilului, Memorialul Ipotesti, programul Cornul si laptele) executia bugetara a fost de 50.906 mii lei, acum s-au prevazut 49.044 mii lei, fata de 107.369 mii lei, cat s-a solicitat prin amendament.

La cheltuieli pentru descentralizate de la nivelul oraselor, comunelor si municipiilor (aici intra si invatamantul), in 2008 executia bugetara a fost de 222.191 mii lei, iar in acest an s-au aprobat 268.532 mii lei, fata de 282.105 mii lei cat ar fi fost necesar.

La drumuri judetene si comunale s-au alocat 14.277 mii lei fata de 28.144 mii lei, cat s-a solicitat prin amendament. O suma foarte mica, in comparatie cu nevoile.

Numai pentru modernizarea DJ 208 C de la Vorona avem nevoie de 200 miliarde lei vechi, suma ce depaseste intreaga suma alocata pe total de la bugetul de stat. Asta nu inseamna ca nu ne vom tine de promisiune. Vom face tot ce putem in acest an, lucrari la terasamente si altele, urmand ca drumul sa fie finalizat la anul, a precizat Mihai Tabuleac.

Cele mai mici sume au fost insa alocate la echilibrarea bugetelor locale, unde ar fi fost necesari 197.268 mii lei si s-au aprobat doar 68.172 mii lei.

Ca investitii ce vor fi prioritare sunt celor doua drumuri judetene, admise la Agentia de Dezvoltare Regionala N-E, prin POR. Respectiv, DJ Mihaileni – Dersca- Lozna si DJ Mihalaseni pana la intersectia cu DN din zona.

Speram ca programul special la nivel de Guvern privind modernizarea DJ sa fie destul de generos ca sa putem moderniza doua drumuri, la care lucrarile sunt deja in curs: DJ Stauceni – Rosiori – Costesti si drumul judetean cuprins intre Corlateni si Vorniceni, a mai adaugat seful CJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
1

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
197

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
154

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...