Botoșănenii din blocurile reabilitate termic cu fonduri europene, puși la plată. Care sunt sumele!

Botoșănenii care locuiesc în blocurile din municipiu ce au fost reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană trebuie să restituie sumele, în tranșe, care le revin pentru realizarea acestei investiții.

Botoșănenii din blocurile reabilitate termic cu fonduri europene, puși la plată. Care sunt sumele!

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local de joi au fost și două proiecte de hotărâre privind aprobarea sumelor ce urmează a fi recuperate de la proprietari. 

În cadrul programului de reabilitare termică au fost executate lucrări la blocul de locuințe nr. 2, sc. A, B, C, D, E și F din strada Cuza Vodă și blocul de locuințe nr. 1 de pe strada Victoriei. De investiție au beneficiat 117 familii, valoarea totală a taxei de recuperat de la proprietari fiind de 586.347 lei, valoarea investiției ridicându-se la 2,1 milioane de lei. (Vezi AICI sumele datorate de proprietari)

Reabilitate termic au fost și blocurile din strada Aleea Arcului nr.4, Săvenilor nr.42 și Calea Națională nr. 56, beneficiare fiind 88 de familii. Valoarea totală de recuperat de la proprietari sub forma taxei de reabilitare termică este în sumă de 199,541.33 lei, valoarea investiției ridicându-se la 2,194.846.42 lei. (Vezi AICI sumele datorate de proprietari)

Sumele de la proprietari vor fi recuperate în decursul a cinci ani de zile, acestea variind în funcție de suprafața apartamentelor

În cazul nerespectării termenelor de plată, proprietarii vor plăti majorări de întârziere la nivelul reglementat de codul de procedură fiscală.

"Finanţarea proiectului s-a realizat după cum urmează: UAT Municipiul Botosani s-a obligat să asigure resursele financiare necesare implementării optime a proiectului, în condiţiile rambursarii ulterioare a maxim 60%  din cheltuielile elgibile din instrumente structurale şi de la bugetul de stat, respectiv cu recuperarea ulterioară de la  asociaţia de proprietari a unui procent de 20%, reprezentând rata de co-finanţare a cheltuielilor eligibile ale  proiectului ce revine acesteia", se arată în proiectul de Hotărâre de Consiliu Local.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

astăzi, 07:55
86

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
573

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
626

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...