Banii pentru întreţinerea drumurilor judeţene s-au terminat

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a epuizat fondurile alocate anul acesta de Consiliul Judeţean pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene, după cum susţine preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

Banii pentru întreţinerea drumurilor judeţene s-au terminat

În aceste condiţii nici nu mai poate fi vorba de turnarea unor covoare asfaltice pe unele tronsoane care se află într-o avansată stare de degradare, motiv pentru care şefii Consiliului Judeţean cer bani de la Guvern pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor drumuri unde este imperios necesar să se intervină.

Unul dintre drumurile pentru care se solicită finanțare este DJ 294A, Avrămeni-Panaitoaia-Dimitrie Cantemir-DN 24, valoarea totală a investiției ridicându-se la 20 de milioane de lei.

Un alt drum pentru care aleșii județeni vor aproba valoarea totală estimată a investiției este  DJ293, din DN29A-Dumeni-Havârna-Mileanca și DJ298A, Darabani-DJ293, cu o valoare de 90 de milioane de lei.

Bani sunt ceruți și pentru modernizarea DJ298, Vorniceni-Cordăreni-Dumeni, cu o valoare estimată a investiției de 30 de milioane de lei și modernizarea DJ208H, din DN29-Corni, valoarea estimată a investiției ridicându-se la 20 de milioane de lei.

Am mai pus trei drumuri în speranţa că vom obţine finanţare, iar noi să punem partea de co-finanţare, să ne apucăm de proiectare. Nu mai avem bani pentru întreţinere şi am spus să promovăm nişte lucrări să ne dea Guvernul bani. Sperăm să obţinem fondurile necesare. Cu banii pe care i-am mai avut pe întreţinere s-a mai intervenit pe drumul spre Vorona, am mers până aproape de Poiana şi nu mai avem bani. Ce putem să mai facem acum este să mai intervenim cu autgrederul pe drumurile acoperite cu piatră”, a spus Costică Macaleţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

astăzi, 16:55
445

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

astăzi, 10:18
521

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

astăzi, 09:50
592

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...