Bani repartizați primăriilor din județ - FOTO

Consilierii județeni s-au întrunit, vineri, în ședință extraordinară pentru a repartiza către unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale și din cota de 18,5% din impozitul pe venit, precum și a sumelor din impozitul pe venit și sume defalcate rezultate din aplicarea gradului de necolectare a veniturilor proprii propuse pentru anul 2017 și estimări pentru anii 2018-2020.

Bani repartizați primăriilor din județ - FOTO

Primăriile vor putea folosi banii pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

În stabilirea sumelor pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte s-a ținut cont de numărul locuitorilor și de suprafața din intravilan, potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Județean.

Unii consilierii județeni au avut obiecții și s-au abținut de la vot. 

"Nu am a comenta vizavi de calendar și de grafic pentru că oricum suntem depășiți la acest proiect de hotărâre. Ceea ce îmi dă de gândit este tocmai contextul macroeconomic care se ia în calcul pentru sumele pe care noi le propunem a le repartiza și care vor fi luate în calcul evident de către unitățile administrativ-teritoriale. Constat că în 2017 vom avea o creștere de 5,2 și ajunge la 5,7 până în 2020, PIB-ul crește, dar problema pe care mi-o pun eu este că aprobăm niște sume care vor fi luate în calcul la fundamentarea bugetelor la unitățile administrativ-teritoriale și cel mai sigur în a doua parte a anului vor ajunge în imposibilitatea să desfășoare activitate, tocmai din considerente de nerealizare a acestor sume. Eu mă voi abține să votez acest proiect de hotărâre", a spus consilierul liberal Gheorghe Sorescu.


 








 

 

 

Spune-ne opinia ta