Bani alocați din bugetul local pentru Festivalul Verii. Municipalitatea organizează și Ziua Diasporei

Bani alocați din bugetul local pentru Festivalul Verii. Municipalitatea organizează și Ziua Diasporei

Consilierii locali vor dezbate în ședința ordinară de luni proiectul de hotărâre privind organizarea Festivalului Verii și bugetul propus pentru acest eveniment.

Municipalitatea vrea ca în acest an să organizeze Festivalul Verii dar și Zilele Diasporei, în perioada 17-20 august. Manifestările se vor desfășura în Centrul Istoric al municipiului, dar și la instituțiile de cutlură.

Suma propusă spre a fi alocată din bugetul local este de 50.000 de lei. La fel ca și la edițiile anterioare, municipalitatea va încheia un protocol cu un agent economic care va plăti artiștii, focul de artificii, și seminariilor de prezentare a oportunităţilor oraşului pentru cetăţenii din diaspora, în schimbul folosirii locului public pe perioada desfășurării evenimentului.

Data pentru organizarea Festivalului Verii a fost aleasă în perioada 17-20 august motivat de faptul că în această perioadă a anului în data de 20 august Biserica Ortodoxă Română sărbătoreste Duminica românilor migranţi, mai exact o zi a românilor din diaspora, astfel că pe lângă seminariile de prezentare a oportunităţilor locale va putea fi prezentat un program de divertisment pentru cetăţenii municipiului cât şi pentru cei din diaspora care vor vizita oraşul în perioada menţionată.

De organizarea evenimentului se ocupă viceprimarul Cosmin Andrei, în perioada următoare urmând a fi purtate discuții cu impresarii artiștilor naționali care vor veni la Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta