Bani alocați din bugetul local pentru Festivalul Verii. Municipalitatea organizează și Ziua Diasporei

Bani alocați din bugetul local pentru Festivalul Verii. Municipalitatea organizează și Ziua Diasporei

Consilierii locali vor dezbate în ședința ordinară de luni proiectul de hotărâre privind organizarea Festivalului Verii și bugetul propus pentru acest eveniment.

Municipalitatea vrea ca în acest an să organizeze Festivalul Verii dar și Zilele Diasporei, în perioada 17-20 august. Manifestările se vor desfășura în Centrul Istoric al municipiului, dar și la instituțiile de cutlură.

Suma propusă spre a fi alocată din bugetul local este de 50.000 de lei. La fel ca și la edițiile anterioare, municipalitatea va încheia un protocol cu un agent economic care va plăti artiștii, focul de artificii, și seminariilor de prezentare a oportunităţilor oraşului pentru cetăţenii din diaspora, în schimbul folosirii locului public pe perioada desfășurării evenimentului.

Data pentru organizarea Festivalului Verii a fost aleasă în perioada 17-20 august motivat de faptul că în această perioadă a anului în data de 20 august Biserica Ortodoxă Română sărbătoreste Duminica românilor migranţi, mai exact o zi a românilor din diaspora, astfel că pe lângă seminariile de prezentare a oportunităţilor locale va putea fi prezentat un program de divertisment pentru cetăţenii municipiului cât şi pentru cei din diaspora care vor vizita oraşul în perioada menţionată.

De organizarea evenimentului se ocupă viceprimarul Cosmin Andrei, în perioada următoare urmând a fi purtate discuții cu impresarii artiștilor naționali care vor veni la Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
461

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
932

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
672

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...