Primele sanctiuni la Festivalul Verii 2009

Primele sanctiuni la Festivalul Verii 2009
După estimările jandarmilor care au fost angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la Festivalul Verii, peste 8000 de botoşăneni au participat în prima seară la manifestările artistice. 

Botoşănenii au dat dovadă de simţ civic manifestările nefiind umbrite de producerea unor fapte antisociale însă jandarmii au sancţionat contravenţional şapte persoane:
-o persoană sancţionată cu avertisment conf. Legii nr.61/1991.
-două persoane sancţionate cu amendă în valoare de 100 lei fiecare, pentru adresare de cuvinte injurioase conform Legii nr.61/1991.
-patru persoane sancţionate cu cite 1000 lei fiecare pentru practicarea unor fapte de comerţ ilicit, conform Legii nr.12/1990. 

Sperăm ca şi celelalte seri de festival să se bucure de succes, un aport în acest sens avîndu-l şi publicul spectator prin comportamentul pe care-l va avea în următoarele zile. 

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani face următoaarele recomandări:
-să nu forţeze barierele mobile de restricţionare/limitare a accesului;
-să nu depăşească limitele decenţei in manifestările comportamentele;
-să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice, să se supună indicaţiilor si restricţiilor impuse de acestea;
-să aibă în vedere faptul că manifestările obscene si cele contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege. 
  
  
  Ofiţer relaţii publice 
  Cpt. Niţuleac Cristian

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
19

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
52

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
41

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...