Un membru al ATOP spune lucrurilor pe nume: Elevii consumă băuturi alcoolice la baluri!
BOTOSANI

Elevii care participă la baluri consumă băuturi alcoolice. Afirmația îi aparține unui membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani, care cere luarea unor măsuri urgente în acest sens. 

Un membru al ATOP spune lucrurilor pe nume: Elevii consumă băuturi alcoolice la baluri!

Un membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoșani a ridicat o problemă extrem de sensibilă care îi privește pe elevii ce participă la balurile care sunt organizate de unitățile școlare, dar care se desfășoară în spații din afara școlilor.

Sergiu Marian, care este și profesor, a spus că au fost părinți care au semnalat faptul că se vând minorilor băuturi alcoolice și țigări la astfel de evenimente, dar nimeni nu a luat nicio măsură până acum împotriva agenților economici care găzduiesc astfel de evenimente și care le vând elevilor alcool.

Intervenția acestuia a venit după ce membrii ATOP au pus în discuție pe ce să fie alocate fondurile pe care le vor primi în cursul anului viitor, Sergiu Marian susținând necesitatea intensificării acțiunilor de prevenție.  

"O problemă, activități desfășurate în cadrul liceelor unde s-au servit băuturi alcoolice, iar acei barmani au servit băuturi alcoolice minorilor. Doamna consilier județean Cristina Breșug m-a întrebat ce facem în ATOP, de ce vă luați banii acolo? Este o măsură de prevenție de a nu se servi băuturi alcoolice minorilor sau țigări. Au fost măsuri coercitive asupra agenților economici care au făcut treaba aceasta? Au fost atâtea cazuri de elevi care au ajuns în comă, de unde s-a băut? Sunt copii care nu sunt maturi sau care nu au putere de analiză. Eu văd lucrurile din punctul de vedere al cadrului didactic și nu al afaceristului care vinde acele țigări sau băuturi pentru a câștiga banul", a spus Sergiu Marian, care s-a adresat în special șefilor structurilor MAI, prezenți la întâlnire.

Afirmațiile făcute de Sergiu Marian au fost susținute și de alți membri ai ATOP.

 

Spune-ne opinia ta