Membru ATOP: Să nu mai acceptăm de la directorii de şcoli că totul este OK

Un membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoşani a adus în atenţie, în cadrul şedinţei de marţi, problema copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Gheorghe Vâzdoagă consideră că este o zonă spre care ar trebui să îşi îndrepte mult mai mult atenţia mai mulţi factori, în special cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, respectiv psihologii şcolari.

“Dacă abordăm problema şcolii din punctul de vedere al pregătirii, al Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale, trebuie invitat şi cineva de la Inspectoratul Şcolar care ne poate da unele detalii. Drama pe care o trăiesc copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Din experienţa noastră de patru ani de zile constatăm că de fapt atât pentru autorităţile publice locale, cât şi pentru poliţie, şcoală sau alte instituţii această dramă există doar dacă este semnalată de cineva şi aici ar trebui să vedem care este rolul corpului de psihologi care funcţionează pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean, care intervin la sesizarea celor din teritoriu. Trebuie să ne fie foarte clară activitatea acestui corp de psihologi", a spus Gheorghe Vâzdoagă.

 Acesta îşi doreşte să fie pus foarte mult accentul pe partea de prevenţie iar copiii din mediul rural să fie pregătiţi pentru momentul în care vor ajunge să înveţe în oraş. Consilierul judeţean şi-a îndreptat atenţia şi către directorii unităţilor de învăţământ despre care spune că nu ar mai trebui să ascundă sub preş atunci când sunt probleme.

“Mergem la ţară, unde totul este idilic, nu sunt nici găşti în jurul şcolii, mai e un pumn dat într-o pauză sau lucruri mărunte care nu devin o problemă socială. La oraş lucrurile se schimbă însă întrebarea pe care noi trebuie să ne-o punem este ce fac aceşti copii crescuţi într-un asemenea mediu atunci când vin într-o mare aglomeraţie urbană. El practic nu are acea imunitate şi factorii nocivi din jurul lui acţionează mult mai brutal şi au şi efect. Poate să nu mai acceptăm de la directori că totul este ok, nu avem cazuri de consum de droguri, nu avem acte de violenţă, colaborăm nemaipomenit cu poliţia, primăria, lucrurile nu stau aşa şi poate că ar trebui să intervenim, să mergem mai mult pe latura preventivă  să pregătim acel copil şi pentru clipa în care va ajunge în clasa a IX-a unde datele problemei sunt cu totul altele", a conchis Vâzdoagă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Week-end cu zeci de permise suspendate și sute de botoșăneni sancționați!

Monday, 4 November 2024

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel l...

Liviu Ciobotariu, după ce Botoșani a ajuns la 3 înfrângeri consecutive: ”Eu sunt responsabil de rezultat!”

Monday, 4 November 2024

Singurul gol al partidei a fost marcat de către Jordan Gele, în minutul 59, din pasa lui Florin Purece. ”Eu sunt responsabil de rezultat” Botoșani a ajuns la trei înfr&...

Expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani!

Monday, 4 November 2024

Muzeul Județean Botoșani organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani, expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără arti...