Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Consilierii judeţeni s-au întrunit marţi într-o şedinţă extraordinară, iar unul dintre proiectele dezbătute a fost însuşirea planului strategic al ATOP pe anul 2018. 

Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Urgentarea aprobării planului strategic a fost explicată prin faptul că urmează aprobarea bugetului judeţului pe anul curent. În cadrul dezbaterilor, consilierul PNL Radu Anton a întrebat de s-au redus unele cheltuieli.

"Dacă poate oferi cineva argumente privind reducerea sumelor care s-au hotărât în cadrul ATOP, faţă de varianta prezentă", a fost interpelarea liberalului. 

Răspunsul a venit de la un alt consilier judeţean, Gheorghe Nazare, din partea PSD, acesta menţionând că auditorii Camerei de Conturi au limitat unele cheltuieli. 

"Proiectul planului strategic pentru anul 2018 a fost aprobat în urma şedinţei membrilor ATOP din luna decembrie 2017. Bineînţeles că noi ne-am dorit o sumă mai mare atribuită structurilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice care cooperează cu Consiliul Judeţean. Din motivările aduse până în prezent de către Curtea Conturi, nu se doreşte a fi finanţată partea de acoperire a unor achiziţii de materiale pentru ordinea publică. Am discutat şi cu doamna director economic, mergem pe aceeaşi linie. S-au redus sumele din acest motiv, mergându-se doar pe activitatea preventivă pe care poate să o desfăşoare fiecare instituţie de ordine publică", a declarat Gheorghe Nazare.  

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
259

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
318

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
714

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...