Ministrul Carmen Dan nu demisioneaza, dar asteapta demisii dupa ce politistul acuzat de pedofilie a fost retinut!

Ministrul Carmen Dan nu demisioneaza, dar asteapta demisii dupa ce politistul acuzat de pedofilie a fost retinut!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut, marti dimineata, prima reactie in cazul politistului de la Brigada Rutiera a Capitalei care ar fi agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Sectorul 6, ea dand de inteles ca se astepta ca cineva din Politie "sa faca un pas in spate".

"Urmeaza sa am o intalnire cu specialistii din cadrul Centrului de testare psihologica. Ieri (luni, n.red.) am transmis o solicitare, pana acum am doar informatiile pe care le cunoasteti si dumneavoastra, date de purtatorul de cuvant al Politiei.

Nu am vazut pe nimeni sa faca un pas in spate. Probabil ca au apreciat ca nu exista responsabilitate", a afirmat ministrul de Interne, marti dimineata, la sosirea la sediul MAI.

Carmen Dan a mai spus ca luni seara a avut o discutie cu premierul Mihai Tudose, pe care l-a informat despre aceasta situatie si despre masurile dispuse.

Politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat ca a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost retinut luni pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, si urmeaza sa fie dus in instanta, marti, cu propunerea de arestare preventiva.

"In ziua de 05.01.2018, in intervalul orar 10:10-10:55, in incinta unui bloc din sectorul 6 - in lift si pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gura si in zona abdominala si i-a pus mana in zonele intime persoanei vatamate, minora, in varsta de 5 ani si l-a pupat pe obraji pe minorul in varsta de 9 ani", spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Barbatul si-a recunoscut fapta, dar si un viol comis in 2012 asupra unei fetite de 7 ani, in acelasi sector, potrivit avocatului acestuia.

Barbatul, Eugen Stan, lucreaza din 2010 in Brigada Rutiera, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de sofer al unui sef din Politie, este casatorit si are doi copii. Anul trecut, ar fi incercat sa violeze o femeie, iar in 2012 ar fi abuzat sexual o fetita, tot in Sectorul 6 al Capitalei.

El fusese evaluat psihologic in 2014 si urma sa fie supus unei noi evaluari in 2019, a declarat luni purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan. Acesta a precizat insa ca evaluarile au "rol profilactic", urmarind de fapt sa stabileasca daca cel supus verificarii corespunde cerintelor postului pe care il ocupa, testele neputand identifica tulburarile psihice. Georgian Dragan a mentionat ca in evaluare se utilizeaza baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburari psihice.

Cu toate acestea, ministrul Carmen Dan asteapta explicatii pana miercuri de la conducerea Politiei Romane in legatura cu testarile psihologice la care a fost supus politistul, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

In acest context, ministrului Carmen Dan i s-a cerut demisia de catre USR, dar Liviu Dragnea, presedintele PSD, a spus ca nu e cazul. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...