Asfaltări, trotuare noi și parcări în mai multe cartiere din Botoșani. Unde se lucrează! FOTO

Partea carosabilă și trotuarele din mai multe cartiere din municipiul Botoșani au intrat în reparații, cu fonduri din bugetul alocat în acest an de municipalitate pentru reparații și întreținere străzi.

Asfaltări, trotuare noi și parcări în mai multe cartiere din Botoșani. Unde se lucrează! FOTO

În unele zone nu s-a intervenit chiar și de mai bine de 25 de ani, asfaltul ajungând într-o stare avansată de degradare, reclamată de pietoni, dar și de șoferi.

Cele mai ample lucrări se fac pe Bulevardul George Enescu, tronsonul cuprins între intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu și strada Primăverii. Se refac trotuarele, se înlocuiesc bordurile și se înlocuiește stratul de uzură al asfaltului

La începutul acestei săptămâni a intrat în reparații și Aleea Școlii.

"Acolo au fost sesizate probleme încă de anul trecut, trotuar degradat, asfalt, iar la mijlocul străzii era o baltă foarte mare și în momentul în care treceau autoturisme cu viteză stropeau inclusiv ferestrele blocurilor. Se acumula apă, foarte mult mâl. Reparăm trotuarul, creem niște pante, montăm niște guri de scurgere și punem un strat de uzură nou", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Se va interveni cu plombarea gropilor și în zona Școlii nr. 6, după care se va intra cu lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul situat între strada Primăverii și strada Bucovina.

"Din spusele cetățenilor de acolo trotuarele nu au mai fost reparate de pe vremea lui Ceaușescu și sunt foarte degradate. Punem borduri noi, un strat de uzură nou. Vom intra și pe strada Adrian Adamiu, jumătate va fi făcută de primărie, iar acolo a existat un proiect de extindere a rețelelor de apă-canal și este responsabilitatea celor de la Nova Apaserv să refacă drumul, să îl aducă în parametri. Toată strada va fi până la urmă refăcută", a mai spus viceprimarul Marian Murariu.

Lucrări se execută și pe strada Gen. Gh. Avramescu. Trotuarele se vor repara, fiind atât de degradate încât au ajuns la nivel cu carosabilul, vor fi puse borduri noi și un strat de asfalt nou. În zonă au fost create locuri de parcare atât în spatele Școlii nr.11, cât și spre strada Împărat Traian, unde vor fi scoase la licitație. 

"Criza locurilor de parcare ne îndeamnă să găsim noi soluții", a conchis Murariu.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
1061

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1344

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1026

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...