Un singur set de numere roșii eliberat de Serviciul de Înmatriculări, la Botoșani

Un singur set de numere roșii eliberat de Serviciul de Înmatriculări, la Botoșani

De câteva zile, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor se eliberează un singur set de numere pentru autorizarea provizorie a vehiculelor.

Vestea bună este că valabilitatea acestora este de 90 de zile, fără ca în acest interval șoferii să mai fie nevoiți să se prezinte la Serviciul de Înmatriculări pentru a obține noi numere.

Implementarea acestei măsuri și modificarea legislației a survenit ca urmare a unei propuneri care a fost făcută de reprezentanții Serviciului de Înmatriculări de la Botoșani. 

"Începând de săptămâna trecută la autorizarea provizorie putem elibera autorizarea cu valabilitate pentru 90 de zile. Singura condiție este ca asigurarea să aibă aceeași valabilitate. Nu se mai acordă autorizare după cele 90 de zile, doar în cazuri de excepție pentru autovehicule care au pierdut documentele, care au dosarele de înmatriculare definitivă depuse la noi și facem verificările de rigoare pentru elucidarea înmatriculării. Până acum, se acordau 90 de zile din 30 în 30 de zile, punea pe drumuri cetățenii care se adresau serviciului nostru plus munca noastră era de trei ori mai mare. Este propunere plecată de la Botoșani de modificare de ordin legislativ. Este pe toată țara", a declarat Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului de Înmatriculări din Botoșani. 

 

 

Spune-ne opinia ta