Stoparea furturilor a condus la bunastarea financiara a Spitalului Judetean, spune Doru Muntianu

Stoparea furturilor a condus la bunastarea financiara a Spitalului Judetean, spune Doru Muntianu

 Doru Muntianu, directorul Spitalului Judetean  

Managerul Spitalului Judetean Mavromati spune ca, de patru luni, unitatea este pe zero cu datoriile. Mai mult, se pare ca si contul spitalului arata bine, de vreme ce Doru Muntianu spune ca unitatea dispune, in prezent, de un milion de euro.

Nu optez pentru a fi zgarcit cu cheltuielile. Dar o serie din cheltuielile necuvenite trebuie eliminate, ceea ce am si facut, precizeaza Doru Muntianu.

Gabriel Oprisanu, colegul proaspat suspendat din fruntea ASP, are o explicatie pentru reusita lui Muntianu.

Pana anii trecuti, cand se spargea un geam, se cumpara un palet de geamuri. Se inlocuia acel geam, iar restul disparea. Sau atunci cand era de reparat o gaura in perete, se cumpara o tona de ciment, se repara gaura cu 20 kilograme si restul disparea. Daca multiplicam chestia asta la 1.200 de angajati si la cele 11 spitale din judet, vedem unde s-au dus banii din sistemul sanitar atatia ani, a spus Gabriel Oprisanu.

O alta economie de bani, spune Muntianu, a fost facuta prin faptul ca s-a optat pentru achizitionarea de aparatura noua, intrucat cea veche era o mare consumatoare din bugetul spitalului.

Aparatura veche din spitale este o mare consumatoare de resurse. Trebuie sa avem grija mereu ca aceasta aparatura sa fie intretinuta fiindca altfel nu se poate incheia contract cu CJAS, daca nu exista contract de service. Am avut surpriza ca atunci cand am facut analiza costurilor sa constatam ca trei luni de plata a intretinerii insemna costul unui aparat nou. 20 de ani a fost platit service in loc sa se ia aparatura noua, a spus si Oprisanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
98

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
103

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
151

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...