Centrul Vechi şi Parcul Tineretului- probleme de început de mandat la conducerea Jandarmeriei botoşănene

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, col. Dobrin Cristian Onofrei, îşi începe activitatea la conducerea unităţii cu cel puţin două probleme mari: deficitul de personal şi punctele nevralgice din municipiu: Centrul Vechi şi Parcul Tineretului.

Centrul Vechi şi Parcul Tineretului- probleme de început de mandat la conducerea Jandarmeriei botoşănene

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Col. Dobrin Cristian Onofrei se află la conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi de câteva zile, după ce a promovat concursul organizat de către Inspectoratul General pentru ocuparea funcţiei de inspector şef, rămasă vacantă după pensionarea col. Constantin Moroşanu.

Absolvent al Academiei de Poliţie, col. Dobrin Cristian Onofrei activează în cadrul Jandarmeriei din 1994. "Asigur cetăţenii că la nivelul IJJ, misiunile vor fi desfăşurate în conformitate cu legea, vom asigura un climat de siguranţă pe timpul desfăşurării tuturor misiunilor, la nivelul unităţii este un colectiv unic, bine pregătit, care este capabil să îndeplinească misiunile la un nivel corespunzător şi la cerinţele impuse de lege", spune şeful Jandarmeriei botoşănene.

Potrivit oficialului, cea mai mare provocare va fi găsirea de noi metode astfel încât să fie asigurat un climat de siguranţă.

"Este sub control şi situaţia din Centrul Vechi. Este un plan la nivelul judeţului, pe care îl aplicăm împreună cu Poliţia, cu care desfăşurăm activităţi în comun de menţinere a ordinii publice, desfăşurăm şi activităţi independente, zonele respective- Centrul vechi şi Parcul Tineretului- fiind declarate zone speciale. Au fost desfăşurate activităţi, au fost probate fapte infracţionale şi contravenţii. Având în vedere numărul mare de persoane care îşi desfăşoară activitatea în zona respectivă, riscul este mai ridicat şi noi acţionăm în zona respectivă. Căutăm noi soluţii, iar în momentul în care le vom descoperi le vom aplica. La sesizare noi intervenim", susţine col. Dobrin Cristian Onofrei. De la începutul acestui an, numai în Centrul Vechi s-au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale şi toate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

O altă problemă cu care se confruntă Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie este deficitul de personal, care însă nu afectează desfăşurarea activităţii, după cum spune şeful IJJ.

"Avem un deficit de personal de 10 subofiţeri şi nouă ofiţeri, au fost câteva treceri în rezervă ca urmare a pensionării şi aşteptăm din promoţiile Şcolii de Subofiţeri Fălticeni şi Academiei de Poliţie. Dacă nu, mai vin colegi din ţară pe care i-am recrutat din şcolile respective, sunt mulţi botoşăneni care au absolvit aceste şcoli şi care şi-au făcut stagiile de tutelă profesională în alte unităţi şi care vor să vină acasă. În momentul de faţă ne descurcăm, nu sunt probleme deosebite care să afecteze capacitatea operativă a unităţii", explică şeful IJJ.

 

Spune-ne opinia ta