Ce spune directorul Urban Serv despre reducerea chiriilor din hala de carne!

Ce spune directorul Urban Serv despre reducerea chiriilor din hala de carne!
ReprezentanÈ›ii societății Urban Serv vor face un raport în ceea ce priveÈ™te situaÈ›ia contractelor de închiriere a boxelor din hala de carne, pe care îl vor prezenta Executivului Primăriei, după ce 26 de agenÈ›i economici au solicitat reducerea preÈ›ului chiriei.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, susÈ›ine că o astfel de măsură nu poate fi luată în timpul derulării unui contract.

AgenÈ›ii economici care desfășoară activitate au ameninÈ›at că renunță la afaceri dacă chiria nu se va reduce, spunând că le este imposibil să plătească câte 1.800-2.100 de lei pe lună, în condiÈ›iile în care vânzările le-au scăzut.

Ei au cerut ca tariful de închiriere a boxelor să scadă de la 40 de euro pe mp la 20 de euro.

"Valoarea chiriilor din actualele contracte a fost stabilită în baza unei licitaÈ›ii. Orice modificare a tarifului nu se poate face decât odată cu încetarea valabilității contractului È™i este imputabilă de către organele abilitate. Nu ai voie să modifici un tarif obÈ›inut din licitaÈ›ie, comerciantul nu a fost forÈ›at să participe la licitaÈ›ie. A fost consimțământul lui, dacă nu i-ar fi convenit tariful nu participa la licitaÈ›ie", a precizat Simion Drelciuc.

Directorul Urban Serv susține că se va face o analiză pentru a se vedea dacă se poate reduce tariful de 240 de lei pentru spațiile comune.

"Vom face o analiză să vedem dacă acea componentă comună poate fi redusă. Un raport complet vom avea în jurul datei de 10 octombrie în ceea ce priveÈ™te o situaÈ›ie clară asupra spaÈ›iilor respective, respectiv valoarea chiriei, durata contractului", a mai afirmat directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
51

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
51

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
309

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...